8 ljudi sa nevjerovatnim supermoćima koje naučnici ne mogu objasniti

Bilo da su u pitanju umjetnici koji mogu da naslikaju remek djelo sa povezom na očima ili geniji koji mogu da računaju bez digitrona, postoji niz supermoći koje su prisutne kod ljudi.

Međutim, postoje supermoći koje nauka ni danas ne može da objasni, a ovo su 8 najpoznatijih:

1. Ingo Swann i astralna projekcija

Postoje osobe koje mogu da opišu udaljenu geografsku lokaciju do detalja sa lokacije na kojoj se nalaze. CIA i NSA su poručavale ovaj parapsihološki fenomen tako što su nekoliko pojedinaca pitale da opišu predmete u sobi pored.

Te osobe na neki način projektuju svoju svijest van svog tijela na drugu lokaciju.

Jedan od ispitanika, Ingo Swann, uspješno je opisao prsten oko Jupitera za koji naučnici nisu ni znali da postoji svojevremeno.

Neke obavještajne agencije koriste ovu supermoć i troše velike količine novca i vremena da bi razvile ovaj program.

2. Uri Geller i psihokineza

Psihokineza ili telekineza je pomjeranje predmeta snagom uma. Sprovođeni su eksperimenti u kojima su ispitanici mogli u potpunosti da saviju ili pomjere neke metalne predmete bez primjene bilo kakve fizičke sile.

Postoje i slučajevi pojedinaca koji mogu u potpunosti da “teleportuju” fizičke predmete sa jedne lokacije na drugu.

Jedan od takvih pojedinaca je Uri Geller, koji je umom iskrivio kašiku tokom govora u zgradi Kapitola. Kašika je nastavila da se savija tokom njegovog govora. Nauka još uvijek ne umije da objasni ovakve fenomene, mada se vjeruje da kvantno zapetljavanje ima neke veze s tim.

3. Stephen Wiltshire

Stephen Wiltshire kojem je dijagnostikovan autizam kada je imao 3 godine, postao je umjetnik koji slika nevjerovatno detaljne pejzaže gradova. On je poznat po svojoj sposobnosti da oslika gradove u nevjerovatnim detaljima za prilično kratko vrijeme i to iz svog sjećanja.

4. Wim Hof iliti “ledeni čovjek”

Wim Hof je zaprepastio mnoge naučnike kada je uspio pomoću meditacije da ostane pod ledom skoro dva sata bez da se njegova tjelesna temperatura promijeni.

Nakon što je Wim uspio da sačuva svoju tjelesnu temperaturu u tako grubim uslovima, on se popeo na Mt. Everest u svom šorcu i završio maraton u pustinji Namib bez vode. On je u laboratorijskim uslovima dokazao da može svojom voljom da utiče na svoj autonomni nervni sistem i imuni sistem.

Napravljen je i dokumentarac o ovom čovjeku. On čak podučava svoje metode tokom desetonedjeljnog kursa.

5. Budistički monasi

Tokom posjete udaljenim manastirima osamdesetih godina prošlog vijeka, profesor medicine sa Harvarda, Herbert Benson, i njegov tim istraživača proučavali su način života monaha u Himalajima koji su mogli da podignu temperaturu svojih prstiju za 17 stepeni. To je veoma značajna razlika i još uvijek je nepoznato kako oni mogu da stvore toliku količinu toplote.

Ovi istraživači su takođe proučavali napredne meditatore u Sikimu u Indiji i utvrdili da njihovi monasi mogu da uspore metabolizam za 64%.

Tim istraživača sa Harvarda je 1985. godine napravio snimak monaha koji suše svoju hladnu i mokru posteljinu svojom tjelesnom toplotom. Čak je i česta pojava da su monasi provodili zimske noći u Himalajima.

6. Daniel Tammet

Daniel Tammet je dobio puno pažnje 2004. godine, kada je izrecitovao matematičku konstantu pi (3,41) do 22.414. decimale za pet sati i devet minuta bez greške. Recitacija se odigrala u Muzeju istorije nauke u Oxfordu i predstavlja evropski rekord.

Njemu je iste godine dijagnostikovan autizam, pošto može da sprovodi složene mentalne zadatke i uči brzinom većom od one kojom uči “normalan” um.

To je česta pojava među autističnim ljudima, a Tammet smatra da je taj fenomen rezultat složenog asocijativnog oblika razmišljanja i mašte. Prema njegovim riječima, autistično razmišljanje je složeni način razmišljanja koji svako od nas povremeno koristi kada mašta ili koristi metafore.

7. Nina Kulagina

Nina Kulagina iz Sovjetskog saveza je poznata po svojim psihokinetičkim sposobnostima kojima je djelovala na fizičke predmete. Ona je uzrokovala veliku pometnju kada su je 1968. godine zapadni istraživači snimili na djelu.

Ova žena je mogla da uzrokuje nastanak slika na fotografskom filmu, a priča se i da je mogla da zaustavi žabama srce svojim umom.

8. Chulin Sun

Chulin Sun je žena sa nevjerovatnim moćima i praktikant vaikija. Vaiki je vrsta čigonga koja uči praktikanta da kontroliše či energiju tradicionalne kineske medicine svojim umom. Chulin Sun je mogla da natjera sjeme da pusti korijenje dugo i do nekoliko centimetara za samo 20 minuta koristeći mentalno projektovanu či energiju. Ona je to pokazala više od 180 puta na različitim univerzitetima i naučnim institucijama u Kini i drugim državama.

Prilično nevjerovatno, zar ne?

Izvor: webtribune.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti