5 stvari na kojima bi trebali biti zahvaliti bivšima

Prekinuti vezu nije nimalo lako. Uložili ste vrijeme, novac, ljubav i dio sebe, na kraju za ništa. Ali, je li stvarno sve to bilo zbog ničega?

Kažu da neuspjeh treba biti naš učitelj, ne pogrebnik, a izuzetak nije ni prekid romantične veze.

Kada prođete kroz prekid, trebali bi se zapitati “Šta mogu naučiti iz svega ovoga?” Posljedica ne učenja od naših propalih veza je osuđena da napravi istu grešku – i da poklonite ljubav pogrešnoj osobi – iznova i iznova.

Jednostavnije je da mrzite svoju bivšu/bivšeg i završite s tim, ali evo zašto bi to trebali pretvoriti u iskustvo i zašto bi bili zahvalni da je napokon gotovo.

1. Bivši nas čine boljim u idućoj vezi

Često se nakon prekida sjećamo bivše i pitamo “Šta bi bilo da …” pitanja. “Šta bi bilo da sam pružao više podrške?” ili “Šta bi bilo da se nisam ljutio na svaku sitnicu?”

Evo dobrih vijesti … možete saznati odgovore na ta pitanja … u svojoj slijedećoj vezi. Ne možete se vratiti u prošlost i poništiti greške, jedina stvar koju možete uraditi jeste da se pobrinete da ih nikad ne ponovite.

Stalno poboljšanje sebe kao partnera je ključ za pronalazak ljubavi svog života. Morate postati tip osobe s kojom bi sami željeli biti.

2. Čine nas boljim i u krevetu

Koliko god želimo da to bude o ljubavi i strasti, seks je zapravo vještina. Praksa čini savršenim sve, pa tako i seks. Zamislite da se vratite na osobu s kojom ste imali seks prvi put, znajući ono što sada znate. Kako bi iskustvo bilo drugačije?

Svaki trik koji ste naučili, svaki talenat koji ste dalje razvili sa bivšom, sve su to koristi za najnoviju osobu u vašem životu. Svaki put kad naučite nešto iz propale veze i postanete bolji kao osoba i bolji u krevetu, vi ste jedan korak bliže najboljoj verziji sebe.

Šta ako jedan dan upoznate djevojku iz snova? Zar ne želite biti najbolja osoba za nju? Pa, taj proces počinje sada, ne nakon što je upoznate.

3. Pomažu nam da shvatimo šta želimo u vezi.

Ono što čini raskid tako srceparajućim jesu nostalgične uspomene na sve one dobre trenutke koje ste proveli zajedno. Mnogi će reći da izgurate ta sjećanja iz vašeg uma, ili da ste prekinuli jer su loši trenuci pobjedili one dobre. Ali naučiti šta je bilo ispravno u vezi je jednako važno kao i naučiti šta je bilo pogrešno. Ponekad je teško shvatiti šta stvarno želimo u životu, možete ići dalje i pustiti prošlost ali bi bilo pametno da iz nje izvučete svu mudrost.

4. Pomažu nam da shvatimo takođe i ono što ne želimo u vezi.

Budite oprezni kada se spremate poželjeti nešto. Ne znamo uvijek što je loše za nas sve dok ne probamo. Možda vas privlači zagonetni i misteriozni tip. Da bi kasnije shvatili da trebate nekoga ko će vam posvetiti više pažnje. Razočaravajuće jeste, ali … lekcija naučena.

5. Napuštaju naše živote tako da možemo naći nekog boljeg.

Jeste li ikad pomislili, “Tako mi je drago da nisam više sa [ubaciti bivšu curu/momka]”?

Vjerovatno niste o tome razmišljali tokom prekida, ali jednom kad nastavite dalje, postaje očigledno da vas dvoje ionako ne bi uspjeli. Još veća tragedija od prekida je dvoje ljudi koji žive zajedno a ne bi trebali. Pa zahvalite se što je prekinula/prekinuo s vama kako biste iskoristili priliku da se vratite na noge i ciljate malo više sljedeći put.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti