4 tačke na tijelu koje vas mogu osloboditi viška kilograma

Ako se budete pridržavali ove rutine, vaš metabolizam će postati brži.

Kao rezultat toga, postat ćete mnogo energičniji tokom dana, a suvišna masnoća počet će se polako eliminisati te će se prekinuti i njena akumulacija. Počet ćete kontrolisati svoj apetit i stvoriti potpuno nov, zdrav način pogleda na život.

Akupunktura i akupresura su kompleksne medicinske tehnike, koje već hiljadu godina pomažu ljudima da se riješe zdravstvenih problema. Ukratko, logika je u tome da je svaki organ našeg tijela direktno, pomoću energetskih kanala, povezan s određenim tačkama na tijelu.

Zato, ako želite poboljšati rad nekih unutrašnjih organa, potrebno je samo pronaći njihovu određenu tačku, i redovno je masirati. U ovom članku pričat ćemo o tačkama čija će stimulacija pomoći da smršate. Hiljadugodišnja provjerena praksa!

tacke1

Tačke na tijelu koje će vas osloboditi suvišnih kilograma:

1. Tačka na uhu

Masiranje ove tačke osigurava ubrzanje metabolizma, što doprinosi gubljenju na težini u svim dijelovima tijela.

Treba je masirati palcem u trajanju 3 minute tri puta dnevno, s istim pritiskom na uho.

Nakon masaže primijetit ćete kao da u vašem tijelu ima više energije. Takođe, masaža uklanja neugodne simptome umora ruku, nogu, ramena i stopala.

2. Tačka na licu

Ova tačka se nalazi tačno između nosa i gornje usne. Potrebno ju je stimulisati dva puta dnevno, po 5 minuta.

Takva masaža pomaže kontrolisanju osjećaja gladi i nervoze.

Ako se prejedate za vrijeme stresa, ova vježba je posebno dobra je za vas!

tacke2

3. Tačka na ruci

Ovo je ključna tačka na tijelu, kroz koju prolaze svi meridijani vaše unutrašnje energije.

Masirajući je, oslobađate tijelo od viška tjelesne topline i doprinosite poboljšanju rada crijeva.

Masirajte ovu tačku u toku jednog minuta 2-3 puta dnevno.

4. Tačka na nozi

Ova tačka je najkorištenija u akupunkturi. Zove se Zu San Li. Ona, ne samo da poboljšava probavu, već pomaže i u suzbijanju upalnih procesa u cijelom tijelu. Zovu je tačkom dugovječnosti ili tačkom protiv stotinu bolesti. Ona se nalazi ispod čašice koljena.

Da biste je pronašli, pokrijte koljeno dlanom iste ruke. Tačka se nalazi između završetaka malog i prstenjaka, u vidu manjeg udubljenja između kostiju. Svakodnevna masaža tačke Zu San Li u večernjim satima pogodna je za gubitak težine – kažu i do 400-500 grama sedmično.

Masirajte je 9 puta kružnim pokretima u smjeru kazaljke na satu na svakoj nozi, naizmjenično (9 puta na jednoj, pa 9 puta na drugoj). I tako 10 minuta, ukupno (po 5 minuta na svakoj nozi). Ali, nemojte masirati prije spavanja, da ne biste izazvali nesanicu. Kod pritiska na ovu tačku treba osjetiti blagu nelagodu, čak i lak bol, inače nećete postići željeni efekt.

Izvor: magazin.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti