4 stvari koje trebate učiniti da vas život ne pregazi!

Kada pogledaš u kazaljke na satu, nećeš nikada vidjeti da se vraćaju nazad. To je najbolji znak da tamo više nema ničega zato što to vrijeme više ne postoji. Ne vraćaj se nazad, to nije put kojim si krenuo!

satis

1. Sve nepotrebno izbaci iz života, život je bez njega uzbudljiviji!

Kao što je iz balona potrebno izbaciti sav teret da bi se balon mogao vinuti u visine, tako je čovjeku iz uma potrebno izbaciti sve sumnje i strahove, izgovore i opravdanja da bi se vinuo u visine ispunjenog života. Nemojte se pitati koje vam je znanje još potrebno, kakve vam informacije i saznanja još trebaju, pitajte se što je potrebno još izbaciti iz života. Manje u životu često je više.

2. Ne čuvaj ništa za specijalne prilike, život je specijalna prilika!

U životu su me učili da čuvam razne stvari za specijalne prilike. Na koncu sam postao zarobljenik tih stvari koje sam gomilao i koje su mi na kraju oduzele sve prilike. Sada više ništa ne čuvam za specijalne prilike, sve što mi dođe odmah probam, pogledam, poslušam, proučim, doživim i stvorim jedno savršeno sjećanje na jednu savršeno iskorištenu priliku.

3. Manje vodi računa o tome što će reći drugi, ne vode oni ni o tebi puno!

Treba imati hrabrosti živjeti svoj život. Ne živjeti ono što drugi kažu, ne živjeti ono što drugi predlažu, savjetuju ili preporučuju. Treba imati hrabrosti svakoga dana podsjetiti sebe da se život živi iz vlastite kože a ne od očekivanja koja drugi imaju od vas. Samo u tom slučaju možete reći da ste živjeli svoj život a ne izvršavali naredbe drugih.

4. Ne vraćaj se nazad, to nije put kojim si krenuo!

Kada pogledaš u kazaljke na satu, nećeš nikada vidjeti da se vraćaju nazad. To je najbolji znak da tamo više nema ničega zato što to vrijeme više ne postoji. Zašto se onda u svojoj glavi uvijek vraćaš u to nepostojeće vrijeme, u situacije i odnose koje su jednom zauvijek završile? Prekini jednom taj začarani niz i pogledaj na put kojim si se zaputio! Drugog nema!

Izvor: zadovoljna.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti