4 načina da se uz pomoć šećera riješite masne kože lica

Granule šećera blage su za kožu, potiču proizvodnju kolagena i hrane kožu, pa ovu inače omraženu namirnicu ipak možete iskoristiti ovako …

secer

Šećer je prirodni izvor glikolne kiseline pa lako prodire u slojeve kože. Stimuliše regeneraciju ćelija kože i pomaže zadržati zdravi udio masnoća. Osim toga, granule šećera blage su za kožu, potiču proizvodnju kolagena i hrane kožu. Baš zbog toga, danas vam donosimo 4 načina na koji šećer možete iskoristiti kako biste spriječili kožu da se masti. Prije korištenja svakoga od slijedećih recepata, svakako očistite kožu na uobičajeni način.

1. Šećer i med
Med je prirodni antioksidans koji će upiti višak masnoće. Pomiješajte 1 kašiku šećera i 1 kašiku meda pa mješavinom 2-3 minute lagano trljajte kožu lica. Operite lice mlakom vodom, a masku koristite 2 puta sedmično.

2. Šećer i paradajz
Paradajz sadrži sastojke koji otvaraju pore i odstranjuju višak masnoće, a pritom je bogat vitaminima A i C koji hrane kožu. Iscjedite sok iz manje zrelog paradajza i dodajte 2 kašike šećera pa nježno trljajte u kožu do 3 minute. Lice isperite hladnom vodom, a masku koristite 2 puta sedmično.

3. Šećer i jaje
Bjelanjak pomaže zatvoriti otvorene pore koje se često zapune masnoćom. Odvojite bjelanjak od žumanjka pa u bjelanjak dodajte dvije kašike šećera, dobro promiješajte, nanesite na lice i masirajte pet minuta. Isperite mlakom vodom i koristite masku 2 puta sedmično.

4. Šećer i banana
Banana sadrži vitamine A, B i E, kalij i slične sastojke koji hidratiziraju koži. Zgnječite bananu i dodajte joj 2 kašike šećera pa nanesite na kožu i pustite da odstoji 5 minuta. Masku koristite svaka 3 dana.

Izvor: metro-portal.rtl.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti