13 ženskih osobina koje su neodoljive muškarcima

Šta je ženska privlačnost? I zašto manje atraktivne žene često uživaju u muškoj pažnji, dok su neke prelijepe žene osuđene na samoću?

Danas vam donosimo popis osobina koje uvijek ženu čine popularnom i poželjnom!

Samopouzdanje

Ako žena čvrsto vjeruje da je neodoljiva, svijetu ne preostaje ništa drugo već da se složi. Žena običnog izgleda, koja voli svoj izgled ima daleko bolje šanse da postane popularna kod suprotnog pola, nego ljepotica koja pravi dramu ako ugleda malu bubuljicu na svom nosu.

Samouvjerena žena nikada nije kritična prema sebi u javnosti. Ona zrači senzualnošću. To je kvaliteta koju muškarci jako cijene.

Ženstvenost i bespomoćnost

Jači pol sklon je dati prednost ženstvenim  ženama, bespomoćnog izgleda koje dozvoljavaju da muškarac bude muškarac.

Sticanje ženske pažnje, briga o njoj, odgovaranje na njene pozive u pomoć – sve to stavlja muškarca u njegov prirodni element, tada se osjeća snažan i jak. No, važno je ne afektirati – pretjerana bespomoćnost će ga samo iritirati.

osobine2

Dobrota

Dobro srce i spremnost da se brine, njeguje i oprosti – to su stvari koje razlikuju istinski lijepu ženu od lijepe lutke bez duše. Sposobnost da u svemu vidite dobro, da gledate na svijet s prijateljskim očima, ljubite, volite i suosjećate – to su kvalitete koje vas čine privlačnima, bez obzira na izgled.

Poznata je činjenica da su muškarcima koji traže doživotnog partnera, najvažnije kvalitete ljubaznost i unutrašnja dobrota.

Nezavisnost

Muškarci su obično fascinirani ženama koje su svjesne svojih ciljeva. Istinski lijepa žena uvijek tačno zna što želi.

Kada se suočava s poteškoćama, ona nikad ne gubi svoje vrijeme na okrivljavanje drugih  za svoje postupke. Ona je ljubavnica svojoj sudbini, a to je ono što je čini uzbudljivim i ugodnim društvom.

osobine3

Sposobnost da živi ovdje i sada

Žene koje znaju kako živjeti ovdje i sada, koje  su uistinu prisutne u svojim životima i koje pronalaze zadovoljstvo u svakom trenutku, uvijek su privlačne. Muškarcima je zadovoljstvo družiti se s osobom  koja prihvata sebe i koja je zahvalna na životu, bez obzira na sve.

Vitalnost, optimizam, sposobnost da se odupre iskušenju da se žali i osuđuje – takve osobine isijavaju iz vas i čine vas osobom koja je obasuta ljubavlju i pažnjom.

Zna kako ostaviti dojam

Dobro njegovana, uredna, ukusno odjevena žena koja zna svoje dobitne mogućnosti i čini sve kako bi ih naglasila, uvijek uspije impresionirati.

Muškarcima nije bitno hoće li vaša haljina pratiti najnovije trendove mode, ali oni uvijek primijete kada vam haljina pristaje.

Dobra domaćica

Koliko god bi to moglo zasmetati neke žene, vrlo visoko na popisu osobina koje muškarci najviše cijene je ženino umijeće u domaćinstvu. Žena koja zna kuhati i držati kuću urednom u stanju je osvojiti muškarca stvarajući poseban ugođaj topline i udobnosti.

Za pripadnike suprotnog pola, takva žena utjelovljuje pojmove mirnog opuštanja i tihe, jednostavne sreće.

osobine4

Sposobnost da prihvati sreću

Muškarci ne vole žene koje se brzo iznerviraju, koje su  konstantno nezadovoljne s nečim ili nekim ili žene koje misle kako su drugi ljudi dužni učiniti ih sretnima.

S druge strane, biti otvoren za sreću, cijeniti osobe koje poznajete, primjećivati u svemu pozitivne strane života, to su osobine koje svaku osobu na ovom svijetu čine boljom i vedrijom osobom, s kojom svi žele biti.

Pokazuje iskreni interes

Jedan od najsigurnijih načina da osvojite srce i um svog odabranika je pokazati pravi interes u svim aspektima njegovog života.

To je nešto što se uvijek cijeni i zasigurno neće proći nezapaženo. Takođe,  uistinu privlačna žena ne treba se bojati pokazati svoje vlastite želje.

Komunikacijske vještine

Muškarci vole otvorene, društvene žene koje lako održavaju razgovor zanimljivim, koje se ne ponašaju kao da znaju sve. Istinski zabavna žena je duhovita, ali nikad zbunjena.

Ona uvijek pokazuje pravi interes za sve što muškarac kaže, dopuštajući mu da se osjeća pametno, inventivno i ugodno. Žena koja zna slušati  je uvijek poželjan partner.

Gracioznost i elegancija

Kretnje privlačne žene su uglađene i graciozne. Ona posjeduje idealno držanje i zadivljujući korak. Njeni pokreti govore o njenom samopouzdanju.

Poseban način na koji je ona njiše bokovima dok hoda ima hipnotički učinak na pripadnike suprotnog pola.

osobine5

Osvajanje osmijehom

Nasmijana žena s dobrim smislom za humor prije će privući muškarca nego neko ko je namršten i uvijek nečim nezadovoljan. Blistav osmijeh nije samo znak veselog ponašanja –  on, takođe, prenosi energiju i vitalnost.

Gledajući u sjajne i radosne oči lijepe žene, muškarac zapravo vidi obećanje zadovoljstva i sreće.

Prirodnost i iskrenost

Bilo koja vrsta pretvaranja odbija. Istinski privlačna žena je prirodna, otvorena i bez kompleksa. Muškarci se navuku na iskrenost. Nikada se ne pretvarajte da posjedujete pobjedničke kvalitete, kultivirajte ih umjesto toga.

Bez sumnje, sve gore navedene osobine su važne i čine nas popularnima i privlačnima. Međutim, pravi ključ za samoispunjenje leži negdje drugdje.

Govorimo o jednostavnim, a ipak nezamjenjivim kvalitetama, koje posjeduje svaka žena na svijetu i sposobnost da ih izražava.

Jedino ako ostanete vjerni svojoj izvornoj prirodi – tada ćete se moći povezati s osobom koja vam je suđena.

Izvor: atma.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti