Zvuči čudno, ali vrijedi probati: Japanac otkrio jednostavnu metodu koja odčepljuje zapušeni nos!

U ovo vrijeme učestalih prehlada, viroza i gripa, začepljen nos jedna je od većih neugodnosti jer ne da osobi mira, pogotovo u trenucima kada nastoji skupiti snage kroz san.

boca33

Taj se problem najčešće rješava pomoću kapi ili sprejeva za nos, ali čini se da ima i naoko bizarnih rješenja koja mogu biti korisna kada pri ruci nema lijekova.

Jednu takvu smo upravo pronašli kod japanskog ‘tviteraša’, koji je istakao da njemu bez greške koristi stiskanje plastične boce ispod pazuha jer na taj način, navodi u svojoj objavi, stimuliše rad parasimpatičkog nervnog sistema.

“Od svih metoda koje sam u životu isprobao, stiskanje boce ispod pazuha se pokazala najboljom. Važno je samo držati je neko vrijeme ispod kontra pazuha u odnosu na začepljenu nosnicu”, napisao je korisnik, pa podstakao brojne da isprobaju pomaže li.

Isto možete pokušati i vi, u krajnjoj liniji vam se ništa loše ne može dogoditi, a ako imate kakav vlastiti recept pomoću kojeg olakšavate tu tegobu, ne sramite se napisati i podijeliti sa sapatnicima.

Izvor: haber.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti