ZVALI SU GA “BRDO SALA”: Danas je toliko zgodan da svaka djevojka želi da mu opipa mišiće!

Richard Brenskam dogurao je do nevjerovatnih 206 kilograma poslije iznenadne smrti oca 2005. godine.

rb6

Da bi se izborio sa životnom traumom ovaj 26-godišnjak se okrenuo prejedanju. Toliko se ugojio da nije mogao normalno da sjedi za školskom klupom.

– Moj otac bio je u potpunosti slijep zbog dijabetesa i sve sam ja morao da radim. U prvom razredu srednje škole stanje mu se pogoršalo. Jednog dana po povratku iz škole ugledao sam našeg psa na kauču, a otac je ležao na podu i pomislio sam da drijema pošto je to često radio tu. Stao sam iznad njega i vidio da mu je lice skroz promijenilo boju. Provjerio sam odmah da li diše, a on je bio hladan poput frižidera. Kada se sjetim tog vremena shvatam kako sam od tada počeo nekontrolisano da jedem kako bih se izborio sa tugom – rekao je Richard.

Doktori su ga upozorili da će umrijeti prije svog 21. rođendana, ukoliko nastavi da se nezdravo hrani.

– To je bilo veliko otriježnjenje za mene i tačka prekretnice. Ljekar mi je rekao da ću umrijeti mlad ili da ću ostatak života provesti u krevetu nepokretan zbog težine. Pogledao sam se u ogledalo i poslije dosta plakanja, shvatio sam da moram sve da mijenjam u životu – prisjetio se ovaj momak.

U namjeri da smrša, počeo je da zapisuje sve što pojede i fokusirao se na manji unos kalorija.

Počeo je i da trči, a dosta mu je pomogao i nutricionista sa savjetima u vezi sa ishranom. Uspio je da izgubi skoro 135 kilograma i sada savjetuje druge ljude koji se nalaze u problemu u kojem je i on bio.

rb4

Bavi se bodybuildingom i ponosan je na sve što je postigao.

Izvor: magazin.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti