Zbogom koferi! U ovu jaknu stane 15 kilograma prtljage! (VIDEO)

Bez kofera na let: Australci su osmislili jaknu u koju stane druga odjeća, cipele i laptop, a nakon što sjednete u avion, jednostavno je sklopite i stavite ispod nogu

jacket1

Svaki pravi putnik ima jednu noćnu moru – nakon što je ulovio jeftinu avionsku kartu, treba u avion utrpati i prtljagu, a to obično košta i više od te jeftine karte … no, rješenju problema dosjetio se jedan australski par.

Oni su, naime, kreirali jaknu, koju najnormalnije možete obući i skinuti, a služi umjesto kofera, jer u nju stane 15 kilograma prtljage! Prtljage koju njome možete legalno ‘prošvercati’ na let, otkriva Mashable.

jacket

Svaki dijelić jakne maksimalno je iskorišten kako bi u nju stalo što više stvari. Ima čak 14 džepova, a u njih se može spremiti, ističe njen kreator, laptop, iPad, par cipela, farmerke, tri majice kratkih rukava, dva para donjeg rublja, džemper, flaša za tekućinu, novčanik, mobitel i pasoš. Uz sve to, jakna se efikasno bori protiv čekanja u redovima za prtljag.

Koncept je to koji nije nov, no prethodni pokušaji proizvodnje čudotvorne jakne nisu bili uspješni. Zato su tvorci ovog proizvoda krenuli drugim putem, pokrenuvši crowdfunding kampanju, kojom nastoje prikupiti 76 hiljada američkih dolara.

Sakupe li potrebna finansijska sredstva, a na dobrom su putu, cijena jakne kada se pojavi na tržištu iznosit će 180 dolara. Za česte putnike vazdušnim prevozom – itekako isplativo.

Kako izgleda ‘rukovanje’ jaknom-koferom pogledajte u videu:

Izvor: metro-portal.rtl.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti