Zašto mačke vole spavati na glavi vlasnika?

Youtube je prepun smiješnih noćnih snimki u kojima mačke vole spavati na glavi svoga vlasnika.

Uvijek nam je jako teško razumjeti zašto mačke rade stvari koje rade, stoga ćemo i ovaj put iznijeti neke pretpostavke.

Neki kažu da mačke (kao i psi), mogu otkriti ukoliko vlasnika boli neki dio tijela ili je neki njegov dio tijela bolestan. Tada najčešće naslone glavu na taj dio tijela ili će pak ležati na njemu cijelo vrijeme. Ta teorija nije bez osnova, ali nekako nam se ne čini vjerovatno da je bolesna glava vlasnika u pitanju.

Na prsima vjerovatno vole spavati zato što čuju otkucaje našeg srca, a i imaju dosta mjesta za sklupčati se u svoj omiljeni položaj.

Mudrice vole krilo zato što im je lijepo, toplo i sigurno. Ogrebu se za češkanje i pokoju poslasticu, tako da je ovo mjesto za odmor totalni favorit.

Zašto mačke vole spavati na glavi svog jadnog vlasnika?

Kada uzmemo u obzir razloge zbog kojih preferiraju prsa i krilo, možemo pretpostaviti da su razlozi za bezobrazno zauzimanje lica i dišnih organa:

  • Toplina glave – pošto glava isijava toplinu nakupljenu u tijelu. One osjete da nam je to najtopliji dio, tako da je logično da se odlučuju za najbolje mjesto na tijelu.
  • Nemirni udovi u snu im vjerovatno strašno idu na živce, a glava je više – manje nepomična. Pa kako bi mace bile tako lijepe da nemaju pravi, neprekinuti beauty sleep?
  • Mačke vole označavati sve svojim mirisom, a kako da dohvate inače tvoju glavu, ako nije u horizontali?

Kako preživjeti noć s mačkom na faci?

Najbolje bi bilo da uspostavite neku večernju rutinu koja će je ispuniti i izmoriti. Najbolje je da se igrate s igračkicama koje voli, tako da se daviteljica malo umori i nema baš snage za noćne pokušaje ubistva.

Nahrani je dobro i počešljaj, tako da te nema zašto smetati po noći.

Izvor: zoona.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti