ZAŠTO AMERIKA STAVLJA NLO U ZAKON I ŠTA TO TAČNO ZNAČI? Šta je leteći “tik tak” i o čemu se ovdje radi?

Nestvaran film trajao je nekoliko minuta i kroz prozor letjelice pratila ga je fascinirana petočlana posada. Leteći “tik tak” zatim se vinuo nevjerovatnom brzinom u atmosferu nestajući u djelićima sekunde

– VIDITE li što i ja – uzbuđenim glasom pitao je Derek Tara, operater leteće cisterne C-130 nad Jadranom, svoje pilote koji su i sami bili zadivljeni prizorom nadomak granice Crne Gore.

– Nemamo više nikoga, nikoga ne čekamo – odgovorio je povišenim glasom pilot avio-tankera operateru Tari koji je iz zadnjeg dijela aviona prisustvovao plesu čudne svjetleće kugle koja je na pristojnoj daljini ali izuzetno brzo prelazila sa jedne strane letjelice na drugu kao da je snima i premjerava.

Nestvaran film trajao je nekoliko minuta i kroz prozor letjelice pratila ga je fascinirana petočlana posada. Leteći “tik tak” zatim se vinuo nevjerovatnom brzinom u atmosferu nestajući u djelićima sekunde.

Ovu priču ispričao je Derek Tara u drugoj epizodi TV serijala “Neidentifikovani”, koji kreira bivši šef tajnog programa Pentagona Luis Elizonodo. Prema njegovim tvrdnjama, to je bio njegov najveći šok u letačkoj karijeri, a doživio ga je pred ponoć 24. marta prvog dana bombardovanja Kosova 1999.

Luis Elizondo, američki oficir koji je 2017. dao ostavku na zatvoreni program Pentagona “Identifikacija aerosvemirskih prijetnji” i te godine progovorio na stranicama “Njujork tajmsa”, ove 2020. usred krize s koronom postao je istinska medijska zvijezda u SAD. Razlog za to je usvajanje Zakona S.3905 o neidentifikovanim prijetnjima iz vazduha i svemira u američkom Kongresu koji stupa na snagu u novembru.

Prema zakonu donijetom na prijedlog senatora Marka Rubija, predsjedavajućeg Komiteta za obavještajne poslove Kongresa, nova (stara) jedinica Obavještajne uprave Pentagona pod akronimom UAPTF (Radna grupa za neidentifikovane vazdušne fenomene) ima zakonsku obavezu da svakih šest mjeseci informiše kongresmene (na otvorenim i zatvorenim saslušanjima) šta se događa u sve češćim susretima vojnih pilota i NLO.

BOMBARDOVANjE KOSOVA

– AKO pogledate priču Dereka Tare koji govori o presretanju od strane NLO nad Jadranom 1999, prema njegovoj rekonstrukciji to je ono isto mjesto gdje su Josip Broz Tito i njegovi piloti “migovima 21” “lovili” tanjir koji je uznemirio eskadrilu potpukovnika Zvonka Jurjevića 1975. – kaže Marinković.

Zajedničko je za oba događaja, prema mišljenju sagovornika, da je NLO bio isprovociran gustim vazdušnim saobraćajem. Godine 1975. Jurjević je obučavao strane pilote na G-2 i imali su ogroman broj naleta kao i 1999. NATO, koji je uznemirio Jadran 24. marta 1999. Inače, tokom bombardovanja KiM mnogi piloti NATO su prijavili fenomen kao i Tara.

– Elizondo je za tri godine napravio ogroman posao – objašnjava Đulijano Marinković, čovek koji u regionu važi za najboljeg poznavaoca fenomena NLO.

– Kada sam nedavno razgovarao sa ovim oficirom rekao mi je da je njegova ostavka u Pentagonu bila protest protiv ignorisanja opasnosti u vazdušnoj plovidbi sa kojom su suočeni američki vojni vazduhoplovci tokom susreta na nebu. Zahvaljujući činjenici da je “propričao”, “Ju-Es erfors” je dobio letačke protokole sa naređenjima kako da se ponašaju u vazduhu kada sretnu naprednije letelice.

Mladić iz Rijeke koji živi i radi u Irskoj živa je enciklopedija događanja sa NLO širom svijeta. Kaže da je presudna činjenica da se NLO preseli iz “mita” u zakon, bila priča o incidentima koje je imala eskadrila “Red rippers” (“Crveni trbosjeci”) 2015. kod obala Virdžinije, gdje su polijetali sa nosača “Teodor Ruzvelt”, pa potom i nadomak obala Iraka gdje su ih “tik takovi” pratili skoro šest mjeseci.

– Naime pošto su se “Red rippersi” sa 67 aviona F-18 i oko 1.500 ljudi iskrcali sa nosača u lokalnoj bazi okeana u Virdžiniji, nakon službe u Zalivu niko nije mogao da zaustavi priču šta se događalo pilotima eskadrile – od priprema za misiju s kraja 2014. do povratka kući godinu dana kasnije. Na video-snimcima iz kabine F-18 koji su se pojavili jasno se čuje kako je izgledao gotovo sudar F-18 sa NLO kod Virdžiinije 2015.

Na snimku koji se na internetu može naći pod “Go fast” čuje se glas pilota Grejvsa i četiri druga pilota američke mornarice u vazduhu kako se čude letećem objektu koji pravi nevjerovatne manevre pred njima:

“Wow, šta je to čovječe?”, “Pogledajte kako leti!” – čuje se zapanjeni pilot koga je “tik tak” promašio za malo.

U “Njujork tajmsu”, kako objašnjava Đulijano, pilot Grejvs koji se “skinuo” iz vojske, kao i jedan broj ostalih vazduhoplovaca suočenih sa NLO, pričao je da bi ti objekti u vazduhu bili po 11,12 sati i da su se mogli uočiti i okom i na radaru.

Na pitanje šta se može očekivati kao sljedeći korak u objelodanjivanju činjenica o NLO u Kongresu, Marinković dodaje da bivši program Luisa Elizonda nije jedini koji se bavi “nezemaljskim vozilima” u američkoj obavještajnoj zajednici.

– Astrofizičar Erik Dejvis je krajem jula takođe u “Njujork tajmsu” pričao da je u novembru 2019. držao dva zatvorena brifinga za kongresmene o “nezemaljskim vozilima” odnosno njihovim ostacima koji su pronađeni na zemlji. U narednom periodu mislim da će postati “javno” i kakve su to letjelice čiji su ostaci nađeni na zemlji – kaže Đulijano.

Izvor: espreso.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti