Violeta osigurala 1.000.000,00 KM za pomoć stradalima

Zbog novonastale situacije u zemlji i regiji uzrokovane poplavom nezapamćenih razmjera održan je vanredni sastanak članova Uprave Violete gdje je donesena Odluka o osnivanju Fonda za pomoć stradalima. Fondu su osigurana sredstva u iznosu od 1.000.000,00 KM koja će biti usmjerena u ugrožena područja BiH, Hrvatske i Srbije do kraja godine.

Pomoći za stradale, Violeti su se pridružili i njeni partneri ali i zaposlenici, koji su odlučili odreći se dijela vlastitih primanja kako bi zajednički pomogli najugroženijima. „Pomoć ugroženima je trenutni prioritet, ovo je šansa za uspostavljanje humanijeg i organiziranijeg društva. Siguran sam da ćemo iz ove situacije svi zajedno izići kao pobjednici“, izjavio je Petar Ćorluka, Predsjednik Uprave Violeta d.o.o.

U suradnji sa Crvenim Križem, Merhametom, Caritasom, Srpskom pravoslavnom crkvom i ostalim humanitarnim udrugama i institucijama, Violeta se među prvima uključila u pomoć stradalima te je već do sada isporučila donacije higijenskih proizvoda i hrane u vrijednosti od 210 000 KM.

Integralni članak pročitajte na: http://tuzlanski.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti