VIKEND I OSTALO: O da, i te kako ima veze kojim danom vodite ljubav!

Koliko god vam se činilo da dan u sedmici nema veze sa seksom, istraživanje koje je provedeno u Velikoj Britaniji dokazuje suprotno.

seduce2

Istraživanje koje je provela stranica Illicit Encounters, najveći britanski dating site za oženjene, pokazalo je da su vikendi su najpopularnije vrijeme za seks.

Subota je omiljeni dan za seks za 42 posto ljudi, a slijede nedjelja (26 posto) i petak (22 posto), piše Bustle.

Posve je razumljivo zašto mnogi čekaju vikend da bi se prepustili tjelesnim užicima. Radnim danom smo zauzeti i puni stresa – dvije stvari koje nas baš i ne uzbuđuju pretjerano.

Vikendi su vrijeme odmora i opuštanja pa je puno lakše postići pravo raspoloženje za seks.

Ali lakše ne znači uvijek i bolje. Zato je vikend-seks mrvicu malo precijenjen.

Ubojita rutina

“Baš kao što bi vam ubrzo dosadilo omiljeno jelo koje biste, pripremljeno na potpuno isti način jeli u tačno isto vrijeme svakog dana”, kaže Davia Frost, trenerica seksa i intimnosti.

“Ista stvar se događa sa seksom. Dosadi nam raditi istu stvar i želimo dodati ili pokušati nešto novo, bez osjećaja rutinskog seksa. Jedna stvar koju govorim svojim klijentima, a sada je postala moj moto, je da je došlo vrijeme da dopustite željama da se razmašu i otkrijte cijeli novi spektar zadovoljstva kakvog tražite”, kaže.

Jedan od načina da “razmašete” želju je da se seksate kad ste raspoloženi tako da ne treba čekati do vikenda. Mnogi parovi više vole spontanost, pa ih zacrtano i očekivano jednostavno guši.

Takođe, jutarnji seks i te kako može popraviti energiju pa opet ne trebate čekati vikend da budete bolje raspoloženi.

Izvor: net.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti