VELIKA SRAMOTA IZ L.A. – KOBE TO NIJE ZASLUŽIO: Teško je vjerovati za šta su neki pokušavali iskoristiti njegovu komemoraciju

U ponedjeljak je u Los Angelesu održana komemoracija za legendarnog košarkaša Kobea Bryanta

kobe4

Jedan od velikana NBA lige košarkaš Kobe Bryant poginuo je 26. januara u padu helikoptera u blizini Los Angelesa, zajedno sa svojom 13-godišnjom kćeri Giannom te sedam putnika i članova posade, a njihova smrt šokirala je cijeli svijet.

Svi sportisti i zvaničnici od Kobea su se oprostili dirljivim porukama 24. februara u dvorani Staples centra gdje je održana dirljiva komemoracija za Giannu i Kobea. U dvorani LA Lakersa, kluba u kojem je proveo cijelu karijeru, najemotivnije je bilo kada se na pozornicu popela Kobeova udovica Vanessa i emotivnim govorom rasplakala cijelu dvoranu.

Ogroman interes

Komemoraciji je prisustvalo 20 hiljada ljudi, a interes je bio jako velik – stiglo je čak 80 hiljada zahtjeva za ulaznice. Ispred dvorane nije bilo prenosa komemoracije na ekranima, no svejedno su i tamo stigle stotine ljudi.

Naime, svi posjetioci na ulazu su dobili posebne majice i program, a neki su ih odlučili prodati i na njima dobro zaraditi.

Nije prošlo puno vremena od kad su posjetitoci počeli stizati u Staples Center, a na internetskim aukcijama već se moglo kupiti majice i programe i to po visokoj cijeni – početna je bila 800 dolara.

Tužno.

Izvor: net.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti