VAVILONSKO PROROČANSTVO: Na drevnim pločicama Asirskog carstva ucrtana kretanja planeta, pojave kometa i meteora, PREDSKAZANJA NAREDNIH DOGAĐAJA!

Zadatak drevnih astronoma bio je da prate zbivanja na nebu kako bi kraljevima mogli da daju što pouzdanije prognoze budućih događaja.

Proučavajući njihove zapise, naučnici tvrde da su možda pronašli najstariji pisani trag o solarnoj oluji koja se pominje i u Bibliji.

Nedavne analize otkrile su dokaze o veoma snažnoj solarnoj oluji koja je negdje oko 660. godine prije nove ere za sobom ostavila radioaktivne čestice koje su pronađene u godovima drveća širom svijeta i u ledu na Grenlandu.

Imajući to u vidu, istraživački tim iz Japana, započeo je potragu za pisanim tragovima o ovoj oluji u starim astrološkim zapisima. Ispostavilo se da su dokaz pronašli u drevnim asirskim tablicama.

Još u 19. vijeku arheolozi su otkrili hiljade glinenih pločica koje potiču iz Asirskog carstva u Mesopotamiji. Na njima su bili zabilježeni razni ugovori, književna djela, uključujući danas opštepoznati Ep o Gilgamešu, kao i izvještaji astrologa.

U ovim izvještajiima bilježena su kretanja planeta, pojave kometa i meteora, ali, naravno, i tumačenja koja predskazuju naredne događaje.

Skenirajući zbirku ovih astroloških izvještaja, naučnici su se upustili u potragu za opisima koji bi ukazivali na neku vrstu solarne oluje, koju su definisali kao “crvenkaste svjetlosne pojave na nebu” uzrokovane sunčevim česticama u dodiru sa zemljinom atmosferom. Većina izvještaja nije bila datirana, ali su istraživači, barem po tome koji je astrolog sačinio izvještaj, mogli da načine grublju periodizaciju.

Otkrivena su tri izvještaja za koja se činilo da spominju auroralne pojave na nebu. Jedan pominje “crveni sjaj”, drugi “crveni oblak”, a u trećem stoji da “crveno pokriva nebo”. Zapisi su datirani u vremenski raspon od 655. do 679. godine, a pojave su zabilježene u Vavilonu i asirskom gradu Ninivi.

“Nalazi nam omogućavaju da dopunimo podatke o istoriji solarne aktivnosti za čitav vijek ranije. To će nam pomoći u predviđanju budućih solarnih magnetnih oluja, koje bi nam danas nanijele mnogo više štete, jer bi oštetile satelite i druge svemirske letjelice”, objašnjava jedan od autora studije, profesor Jasujuki Mitsuma.

Drevnim Asircima ovaj crveni sjaj je vjerovatno predskazivao veoma loše događaje.

Izvor: urbancube,rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti