UŽASNI DETALJI O SMRTI MARILYN MONROE: Organizator sprovoda progovorio nakon 53 godine

Organizator sprovoda koji je pomogao pripremiti tijelo Marilyn Monroe za pokop progovorio je po prvi put, dajući jezive detalje o stanju njena tijela nakon što je pronađena mrtva.

mm7

Allan Abbott i Ron Hast vodili su jednu od najpoznatijih pogrebnih agencija 1960-ih godina, a njihove usluge su koristila slavna imena poput Marilyn Monroe i Natalie Wood.

Sad je Abbott napisao knjigu o svom radu i u njoj iznio detalje o zvijezdama koje je ispraćao na posljednji počinak.

Za Marilyn tvrdi kako je bila gotovo neprepoznatljiva u trenutku kad ju je vidio mrtvu.

U knjizi se prisjeća kako ga je 5. avgusta 1962. godine policija pozvala da dođe u kuću slavne Monroe u ulicu 1230 Fifth Helena Drive u Brentwoodu.

Policiju je pozvao doktor dr. Hyman Engelberg koji je konstatirao njezinu smrt. Abbott tvrdi kako je tijelo slavne glumice bilo prepuno ljubičastih mrlja.

– Bilo je teško vjerovati da je to slavna ljepotica Marilyn Monroe. Izgledala je kao prosječna postarija žena koja se i nije baš previše brinula o svom tijelu. Očito je da su okolnosti u kojima je preminula uvelike pogoršale njezin izgled. Kad neko umre, gravitacija dovede do toga da se krv taloži na najnižoj tački tijela. U njenom slučaju, s obzirom da je umrla licem prema dolje, ljubičaste mrlje od krvi ostale su joj na licu, a vrat joj je jako natekao. Kosa joj je bila kovrčava i kratka – iznio je Abbott neke detalje.

Dodao je i kako je bilo vidljivo da kosu neko vrijeme nije izbjeljivala jer se jasno nazirao smeđi izrast.

– Noge joj nisu bile obrijane, bile su obrasle dlakama, a usne su joj bile jako ispucane. Manikura i pedikura bile su takođe zapostavljene – kazao je doktor.

Dio njihovog posla bio je urediti glumicu, okupati je i obući. Tvrde kako su među njenim stvarima pronašli lažne grudi, ali odlučili su da ih ne koriste. Umjesto njih, napunili su joj grudnjak s pamučnom vatom kako bi joj grudi izgledale onako kako su ljudi mislili da izgledaju.

Izvor: dnevnik.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti