Ugovor “Alumine” i RMU “Banovići” u iznosu 19,2 miliona KM

Predsjednik Upravnog odbora zvorničke Kompanije “Alumina” Mile Matić i generalni direktor Rudnika mrkog uglja “Banovići” Munever Čergić potpisali su danas u Zvorniku Ugovor o isporuci više od 160.000 tona uglja za rad “Alumine” u 2014. godini, čija je vrijednost 19,2 miliona KM.

“U toku prošle godine Rudnik `Banovići` je `Alumini` isporučio nešto više od 100.000 tona, tako da u 2014. godini imamo značajno povećanje količina uglja za našeg partnera u Zvorniku”, rekao je Čergić.

Izrazivši zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa zvorničkom “Aluminom”, Čergić je naveo da je ovogodišnji plan proizvodnje Rudnika oko 1,6 miliona tona uglja, što znači da se 10 odsto godišnjih kapaciteta odnosi za potrebe “Alumine”.

Predsjednik Upravnog odbora “Alumine” Mile Matić istakao je da je zvornička kompanija potpisala značajan ugovor sa aspekta energetskog obezbjeđenja rada fabrike.

“Ovim ugovorom obezbjeđujemo da ispunimo sve planove na osnovu potpisanih ugovora koje imamo u 2014. godini”, naglasio je Matić i dodao da je trend proizvodnje u stalnom porastu.

On je istakao da se u aprilu očekuje start i drugog kotla na čvrsto gorivo-ugalj, što je i razlog povećanja količina snabdijevanja fabrike ugljem u 2014. godini.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i savjetnik direktora za tehničko-komercijalne poslove i komercijalni direktor u “Alumini”, Miodrag Spasojević i Biljana Eskić, kao i izvršni direktor za investicije u Rudniku mrkog uglja “Banovići” Nenad Todorović.

Integralni članak pročitajte na: http://www.klix.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti