U ovim godinama žene najviše uživaju u seksu

Brojka će vas itekako iznenaditi.

Kada bi dob i seks bili izvučeni na jedan zajednički grafikon, mnogi bi pretpostavili negativnu korelaciju između količine seksa, koju imamo s godinama.
No, jedno novo istraživanje sa Univerziteta Pittsburgh, otkrilo je kako to ne mora nužno biti slučaj kada su u pitanju pripadnice ljepšeg pola. Zapravo, žene oko 45. godine života, izvijestile su o najvišoj razini seksualnog zadovoljstva te navele kako je ispunjen seksualni život još uvijek vrlo važan za njih.
“Uvriježeno je mišljenje kako ženama seks nije toliko važan kao muškarcima, posebno onim starijim. Međutim, to je daleko od istine. To je dokazalo ovo istraživanje, ali i brojna druga prije njega, jer žene ne prestaju uživati u seksu samo zato što su srednje dobi ili starije. U stvari, to je vrijeme kada se seksualni užitak može pretvoriti u nešto fantastično”, otkriva seksualna terapeutkinja Laura Berman.
Doktorica Berman nadalje ističe kako je ta dob vrijeme koje ukazuje na manje “kočenja” unutar i izvan spavaće sobe, više znanja o svom tijelu te želje da se s partnerom komunicira posve iskreno o željama, potrebama, ali i potencijalnim problemima. No, istovremeno, Laura priznaje postojanje raznih seksualnih izazova, koji se mogu javiti u tim godinama.
“Realnost je kako starenje može predstaviti jedinstvene seksualne izazove, kao što su neugoda ili suhoća. I dok su u svijetu dostupni lijekovi za muške seksualne disfunkcije, žene nemaju sličnu opciju pa je svakako potreban apel na medicinsku zajednicu da se uhvate u koštac s tom potrebom, jer je potpuna zabluda kako starije žene ne brinu o seksu”, zaključuje Berman.
Izvor: index.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti