U 35-toj SU JOJ SAOPŠTILI DA IMA JOŠ 2 GODINE ŽIVOTA! Pred smrt prijateljima je poslala potresnu poruku, a njene riječi CIJELOM SVIJETU danas odzvanjaju u glavi!

Bailey Jean Matheson imala je 35 godina kada je saznala da joj je ostalo još samo dvije godine života. Tada, odlučila je da joj vrijeme koje joj je ostalo bude nezaboravno, a svima koji su se našli u njenom okruženju i šire, savjetovala je da urade isto.

bailey1

– Ne uzimajte male stvari za ozbiljno i živite malo – napisala je ona uz tekst koji je praćen njenom fotografijom na kojoj je nasmijana.

Takođe, tom prilikom, ona je zahvalila svojim roditeljima koji su joj dali najljepši poklon – što su je podržali tokom hemoterapije i pustili je da ostatak života provede onako kako je ona sama htjela.

– Mogu samo da zamislim koliko je bilo teško gledati kako ja prestajem sa terapijom i prepuštam da se stvari dešavaju onako kako priroda to želi. Volim vas još i više zbog toga – poručila im je ona, koja je bila jedinica.

Njeni roditelji osim nje nisu imali više djece.

Sa druge strane, svojim prijateljima uputila je riječi zahvalnosti.

– Uvijek sam cijenila moja prijateljstva više od bilo čega, jer nikada nisam imala bliske rođake. Nisam znala da mogu da volim moje prijatelje više nego što sam ih voljela nego li dok sam prolazila kroz sve ovo, uz njihovu bezuslovnu ljubav i podršku koja mi je pomogla da sve ovo što je veoma teško bude tako podnošljivo i umirujuće. Ne želim da zvučim normalno, dosadno, obično. Želim da to bude poruka za sve koje sam voljela – napisala je ona.

Bailey je uvijek živela veoma aktivno.

Na bolove u stomaku požalila svom dečku, kojeg je upoznala svega tri mjeseca pre nego što joj je bila otkrivena bolest. U pismu se i njemu obratila i to rečima:

“Mom Brentu … Nisi znao u šta se upuštaš tog dana kada si se samo pojavio u mom životu”.

Ljekari su njene tegobe pripisivali bolovima u stomaku i leđima, ali kada je napipala izraslinu – ultrazvuk i biopsija pokazali su šta zapravo nije u redu. U januaru 2017. godine dijagnostikovan joj je leiomiosarkoma, rijedak oblik raka koji pogađa glatko tkivo mišića stomaka.

Pravi uzrok bolesti je nepoznat, a prema Nacionalnoj organizaciji za retke bolesti, to je kao da ste izvučeni na lošoj lutriji.

Bejli je proputovala 13 zemalja i posetila Ameriku, Irsku, Englesku, Norvešku, Hrvatsku, Crnu Goru, Svetu Luciju, Meksiko, Francusku, Maroko, Grčku, Portugal i Španiju. Otišla je i na koncert svog omiljenog benda “Coldplay”. Umrla je 5. aprila.

Dok se borila za život išla je na savjetovanje u lokalnom Centru za oboljele od raka, a njen dečko poželio je i sam da ode na savjetovanje koje bi mu pomoglo da se nosi sa bolom koji je osjećao. Međutim, kada je pozvao da zakaže sastanak saznao je da je ona to uradila za njega pre smrti.

Htjela je da bude sigurna da će on imati nekoga da mu pomogne da preboli gubitak.

– Ne mogu da zamislim boljeg muškarca pored sebe za sve avanture, sastanke, smijanje, suze i padove – poručila je u oproštajnom pismu.

Izvor: haber.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti