TIJELO CHARLIE CHAPLINA JE BILO UKRADENO IZ GROBA: Otmičari su tražili OTKUP ali su dobili urnebesan odgovor

Jedna od najnevjerovatnijih priča je ona o dva muškarca koji su ukrali tijelo Charlie Chaplina iz grobnice u švicarskom selu Corsier-sur-Vevey, koje se nalazi iznad Ženevskog jezera

Glumac Charlie Chaplin je preminuo na Božić 1977. godine u 88. godini. Dva mjeseca nakon tog tužnog dana, njegovo tijelo je ukradeno na švicarskom groblju i počela je intenzivna policijska istraga i potraga za muškarcima koji su ga ukrali.

Pošto je Chaplinova udovica Una primila zahtjev za otkup tijela od 600.000 dolara policija je počela da prisluškuje njen telefon, a paralelno s tim su nadgledali oko 200 telefonskih govornica u toj regiji.

Una je odbila da plati kriminalcima. Kako je rekla – njen suprug bi mislio da je njihov zahtjev smiješan.

Ipak, lopovi nisu odustali. Kasnije su prijetili da će joj oteti dvoje najmlađe djece.

Poslije istrage koja je trajala pet nedjelja, policija je uhapsila dva automehaničara – Romana Vardasa iz Poljske i Ganča Ganeva iz Bugarske.

Kada su ukrali Chaplinovo tijelo, pokopali su ga u polju na oko kilometar i po od Chaplinove porodične kuće u Korsieru. Tog decembra Vardas i Ganev su optuženi za pljačkanje groba i pokušaj iznude.

Političke izbjeglice iz istočne Evrope su navodno ukrale tijelo ne bi li riješili svoje finansijske probleme. Vardas, koji je identifikovan kao mozak operacije, osuđen je na četiri i po godine teškog fizičkog rada. Kako je rekao, inspirisao ga je sličan zločin o kom je čitao u italijanskoj štampi. Ganev je dobio 18 mjeseci kazne.

Chaplinova porodica je tijelo umjetnika ponovo sahranila, ali ovaj put u betonsku grobnicu čime su htjeli da spriječe da se nešto slično desi u budućnosti.

Izvor: dnevno.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti