Svjedočenje majora Georgea Filera: “Gledao sam kako vanzemaljci laserom uništavaju američki ratni brod”

Iako javnost rijetko kad sazna za susrete vojnih letjelica sa NLO-ima, takvi susreti su česti, posebno u vrijeme rata. Kao što se može i očekivati, takvi susreti ostaju stroga tajna.

Baš takvih, neobičnih i neobjašnjenih susreta je bilo i za vrijeme Drugog svjetskog rata. Piloti obje strane su bili u prilici da sretnu letjelice koje su se kretale na način koji se činio apsolutno nemoguć.

Tokom hladnog rata bilo je više ovakvih susreta. O tome svjedoči i iskustvo penzionisanog majora Georgea Filera. On je objasnio da je 1962. godine dobio poziv iz baze u Londonu, sa zahtjevom da on i njegov tim presretnu NLO, koji je nadlijetao Oxford i Stonehenge. Akcija presretanja neidentifikovane letjelice je dobila prioritet. Filer objašnjava da je letjelica bila na visini od oko 300 m. Bila je cilindričnog oblika, obasjana svjetlom i neprekidno se udaljavala.

Ipak, prisustvo NLO-a nikada zvanično nije potvrđeno.

Moglo bi se reći da se najstrašniji susret s NLO-om dogodio 1968. godine kada su dva američka broda, koja su patrolirala između Sjevernog i Južnog Vijetnama, naišla na dvije svijetleće letjelice. Sa ovih letjelica je došao snop jake svjetlosti, nakon čega je došlo do eksplozije koja je uništila jedan od brodova.

Kako major Filer objašnjava, vojska je zainteresovana za NLO-e zbog toga što su to tehnološki veoma napredne letjelice. Ipak, susreti sa njima ostaju tajna, a zvanično objašnjenje uglavnom kaže da se radilo o neprijateljskim helikopterima ili tome slično.

Izvor: webtribune.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti