Strah od invazije vanzemaljaca: Raste broj prijava NLO u Americi

Ove godine zabilježen je porast prijava o navodnom viđanju neidentifikovanih letećih objekata (NLO) u američkoj saveznoj državi New York, navodi Nacionalni centar za izvještavanje o NLO.

Iako je u skoro cijeloj 2019. godini bio 151 takav izveštaj, u prvom dijelu 2020. prijavljeno je 84 viđanja navodno „neobjašnjivih“ letjelica ili „jezivih“ svjetala na nebu iznad te savezne države.

Opisi koje nude navodni svjedoci neobičnih pojava kreću se od jakog svjetla i čudnih zvukova do predmeta posebno neobičnog oblika.

Zastrašujuće iskustvo podijelila je jedna osoba iz Staten Islanda, za koju se navodi da je osjetila peckanje nakon viđenja NLO-a.

„I tada sam osjetio kao da mi vrućina prolazi kroz tijelo, počevši od glave, kao neka vrsta zračenja. Peče me, kao da me pržite. Shvatio sam da je to izazvala letjelica“, rekao je očevidac.

Drugi izvještaji opisuju „užarene zelene leteće objekte“ primjećene dok su ljudi upirali poglede u nebo kako bi posmatrali Perzeide – meteorski pljusak povezan sa kometom Swift-Tuttle.

Jedan svjedok tvrdi da je uočeni NLO praćen zvukom vojne letjelice.

„Zelena svjetla su se okretala u obliku ‘osmice’ dok se letjelica brzo kretala od istoka prema zapadu, prema Manhattanu. Vojna letjelica koja je pratila bila je vrlo glasna“, rekao je taj očevidac.
Nacionalni centar za izvještavanje o NLO tvrdi da je širom zemlje registrovao hiljade naloga svjedoka koji su, navodno, vidjeli NLO.

Izvor: krstarica.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti