Šta se to krije iza fenomena crnih helikoptera?

Decenijama, ove čudne, neoznačene letjelice se viđaju u letu u brojnim zemljama uključujući SAD, Francusku i Veliku Britaniju.

Ništa se ne zna o porijeklu crnih helikoptera ili njihovoj svrhi, iako postoji mnogo glasina. Jedna stalna poveznica je ta da uopšte nemaju nikakve oznake koje se zakonski moraju imati, što je samo po sebi uznemirujuće.

Šta mi zapravo znamo o crnim helikopterima?

Pa, znamo da iako se mogu pojaviti u bilo koje vrijeme dana ili noći najpopularnije vrijeme da ih se vidi jeste oko predvečerja. Često lete u parovima od dva ili tri, iako ponekad lete u parovima do 20, kako stoji u nekim izvještajima. Ponekad lete velikim brzinama u jednom pravcu. U nekim situacijama kruže oko određenog prostora, kao da nešto traže. Još jedna osobina koju su opisali svjedoci jeste da lete vrlo često na maloj visini, nekih 15 metara iznad tla. Neki od promatrača navode da u trenutku kada pokušaju da nazovu policiju helikopteri odlete velikom brzinom, kao da znaju šta svjedoci pokušavaju da urade, čak iako su bili unutra.

Jedna zanimljiva činjenica jeste da su crni helikopteri poznati po tome da uznemiruju NLO istraživače.

Za neke od ovih letjelica stoji u izvještaju da su imali dodatke ili uređaje koje čak ni eksperti avijacije nisu u stanju da objasne. Ponekad emituju čudan zvuk koji se opisuje kao glasna statika.

Nema sumnje da su neka viđenja crnih helikoptera povezana sa tajnom aktivnošću vojske. Iako se iz očiglednih razloga ovo vrlo često opovrgava. Međutim, neka viđenja indiciraju i nešto još više uznemirujuće. Crni helikopteri su često viđeni kako lete iznad područja gdje se desi mutilacija stoke i nekoliko istraživača sada tvrdi da su ova dva fenomena suštinski povezana.

Fenomen crnih helikoptera nije laž, kao što će i desetine svjedoka potvrditi. U SAD-u samo je vojnim helikopterima dopušteno da se farbaju potpuno u crnu boju i njihovo prisustvo na mjestima gdje se dešavaju mutilacije stoke i viđenja NLO-ova dovode do čitavog niza špekulacija.

Šta to vojska zna a da ne govori?

Zašto se čini da crni helikopteri imaju veliki interes za NLO istraživače? Neki navode i da nedugo nakon viđenja helikoptera bivaju posječeni od strane “ljudi u crnom” ili vojnih službenika koji im savjetuju da pričanje o njihovom iskustvu “ne bi bilo u njihovom najboljem interesu.” Moguće je naravno i da bi i usputni razgovori u kafićima o tajnim testiranjima ili naprednim vojnim prototipovima mogli biti obeshrabreni u ime nacionalne sigurnosti.

Ali, ako je to slučaj, zašto bi vojska letjela njima u području u kojem bi bez svake sumnje bili viđeni?

Izvor: strogopovjerljivo.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti