Šta je zaista Bregović rekao u ‘Ćirilici’ o susretu s Karadžićem, a mediji ‘odrezali’: ‘Kur’an je bio veliki, a Biblija mala …’

Bregović je gostujući u ‘Ćirilici’ o susretu s Karadžićem govorio u širem kontekstu … Šta je zaista tada ispričao popularni muzičar pred kamerama, poslušajte u video insertu

brega

Otkako su se duhovi uzburkali oko Bregovićeve izjave u televizijskom intervjuu u emisiji ‘Ćirilica’, u kojem je, između ostalog, progovorio o svom susretu s osuđenim ratnim zločincem Radovanom Karadžićem, reakcije ne prestaju.
Bregović je tada ispričao da se svojedobno susreo s Karadžićem u jednom beogradskom hotelu te da ga je pitao “Kako ide naša stvar?”. Na šta mu je Karadžić odgovorio: “Dobijamo ih 100 posto”!

Mnogi su to protumačili kao izljev nacionalizma odnosno pitanje kako ide “srpska stvar” u krvavom ratu. Goran Bregović je nedavno pojasnio i da su njegovo pitanje, a Karadžićev odgovor bili u vezi s kockom, tačnije s kartanjem koje se odvijalo u hotelu Intercontinental, a ne s ratom. Jer, tada rat nije bio ni počeo.

Bregović je gostujući u ‘Ćirilici’ o susretu s Karadžićem govorio u širem kontekstu, prisjećajući se i jedne anegdote o “susretu s Titom u WC-u” koja se nekada prepričavala, a zanimljivo je i šta je odgovorio na konstataciju Milomira Marića da je na put preko Atlantika ponio i “Bibliju i Kur’an”.

Šta je zaista tada ispričao popularni muzičar pred kamerama, poslušajte u video insertu:

Izvor: depo.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti