Spremite se za Apple-ov električni dvotočkaš! (VIDEO)

Projekat Titan – plan kompanije Apple za ulazak na tržište električnih automobila, već izvjesno vrijeme donosi puno nagađanja i špekulacija u javnosti, pa je tako ovih dana čak spominjana i mogućnost kupovine poznatog proizvođača super-automobila Mc Laren koji je još čuveniji po svom F1 timu, da bi sada u centar pažnje došla još jedna zanimljiva kombinacija – preuzimanje projekta samobalansirajućeg električnog motora C-1!

smarts1

Koncept specijalnog dvotočkaša na električni pogon koji samostalno balansira tokom vožnje, predstavljen je od strane kompanije Lit Motors još prije nekoliko godina, a prototip ovog neobičnog vozila privukao je popriličnu pažnju javnosti. Potencijale ovakvog proizvoda izgleda da je prepoznala i kompanija Apple koja već duže vrijeme želi da postane ozbiljan igrač i u segmentu proizvodnje električnih vozila koja će očigledno predstavljati sve prisutniju opciju na drumovima širom svijeta.

smarts2

Ukoliko se ovo obistini i Apple uskoro zaista krene sa ovom pričom, lako bi moglo da se desi da to napravi veliki bum pogotovo među mlađom populacijom, jer se uz ime omiljenog brenda može dobiti savršeno vozilo za provlačenje kroz saobraćajne gužve i prenatrpane gradske ulice. Inače u Lit Motorsu navode da bi jednno ovakvo vozilo moglo da se ponudi za oko 24.000 dolara, što ne bi trebalo da bude mnogo obzirom da donosi praktično iste sigurnosne karakteristike kao neki moderan automobil, uključujući „unibody“ karoseriju sa ojačanim vratima, sigurnosnim pojasevima i više vazdušnih jastuka …

Izvor: smart-life.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti