Spas za naše noseve! U prodaji su čarape koje nikad ne smrde

Britanski farmer Steve Whitley zaklinje se kako je riješio problem smrdljivih nogu jednom zauvijek – napravio je čarape od vune angora koze i već su u prodaji.

Njegove čarape napravljene su od vune angora koze, koja je inače rezervisana za luksuznije komade odjeće. Ali, dašak luksuza daju i stopalima koje se zahvaljujući ovim čarapama neće se usmrditi. Problem smrdljivih nogu seže daleko više od stopala. Naime, od njih se usmrde i cipele iz kojih je taj smrad kasnije teško ukloniti pa treba kupiti nove. Pate i socijalni odnosi jer nitko ne želi biti blizu smrdljivca, pa čak niti njegova najuža porodica. To je veliki problem!

Čarape britanskog farmera Steva Whitleya (65) već se nalaze u prodaji, zovu se “Corrymoor socks”, a cijena im varira radi li se o soknama (oko 20 KM), dokoljenkama (25 KM) ili pak o čarapama koje idu iznad koljena (oko 50 KM). Mogu se nositi i do godinu dana da se ne operu, i neće se usmrditi. Osim toga, vrlo su udobne i otporne na oštećenja, rupe na prstima itd.

Farmer je rekao kako on svoj par nosi po farmi dvije sedmice pa ih tek tad stavlja u pranje. Kazao je za Daily Mail kako je nedavno dobio pismo od jedne žene koja je nefdavno izgubila muža. Napisala je da je njezin suprug bio toliko vezan za te čarape da je rekao da želi biti pokopan s njima.

Stopala imaju najviše žlijezda znojnica u tijelu, a kad se taj znoj spoji s bakterijama na koži, rezultat je smrad od kojeg nas nosnice peku. Za razliku od pamuka i ostalih materijala, angora vuna drugačije djeluje na bakterije i ne dolazi do nastanka neugodnog mirisa. Više o njima pročitajte na stranici na kojoj se prodaju corrymoor.com

Izvor: 24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti