Seks – koliko dugo i koliko često?

Vjerovatno ste se i samo pokoji put zapitali kako stojite kad se govori o seksu – jeste li po učestalosti vođenja ljubavi ispod, iznad ili ste dio prosjeka

making

Seks je možda i prečesta tema kako muških, tako i ženskih razgovora, a u njima se obično na kraju dođe do najškakljivijih brojki – koliko često i koliko dugo?

Vjerojatno ste se i samo pokoji put zapitali kako stojite kad se govori o seksu. Jeste li po učestalosti vođenja ljubavi ispod, iznad ili ste dio prosjeka.

U Britaniji je nedavno provedeno istraživanje u kojem je sudjelovalo 1.935 osoba, a odgovarale su na pitanja koliko često na sedmičnoj bazi praktikuju seks i koliko puta sedmično je za njih normalno.

Rezultati su pokazali da jedan od petero ispitanika vodi ljubav nekoliko puta u sedam dana, dok tri posto ispitanih to čini svaki dan.

“Mogli bi reći da se mlađi muškarci seksaju svaki dan, što ih čini ključem demografije”, kaže voditeljica istraživanja Lucy Cornford.

Što se tiče trajanja samog odnosa, imamo podatke koji bi vas mogli iznenaditi. Američki i kanadski seksualni terapeuti tvrde kako predug seksualni odnos nije poželjan, odnosno da je pola sata ‘akcije’ previše. Isto tako, seks koji traje minutu – dvije je prekratak.

Idealan seksualni odnos, kažu oni, trebao bi trajati od sedam do maksimalnih 13 minuta.

I? Kako vi stojite? 🙂

Izvor: metro-portal.rtl.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti