Putin “opleo” po Facebooku i Twitteru

Putin je takođe podsjetio da je bitno poštovanje principa slobode govora prilikom praćenja sadržaja na internetu.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da su društvene mreže biznis koji je usmjeren na ostvarivanje dobiti po svaku cijenu, istakavši da one pokušavaju da manipulišu sviješću svojih korisnika.

– Njih nije briga da li neki sadržaj na neki način šteti ljudima kojima je namijenjen. Te savremene informacione platforme sve više i više počinju da kontrolišu svijest, upozorio je Putin i objasnio da sistemi proučavaju i “poturaju” korisnicimna ono što smatraju potrebnim, a čovjek počinje da prihvata rješenja ne shvatajući da je pod kontrolom i da se njime upravlja, prenosi TAS

Putin je takođe podsjetio da je bitno poštovanje principa slobode govora prilikom praćenja sadržaja na internetu.

– Naravno, treba da razmišljamo i o tome, na to treba nekako da reagujemo, istovremeno ne donoseći odluke koje bi ograničile ljudsku slobodu – slobodu izbora, slobodu govora, rekao je ruski predsjednik odgovarajući na pitanje kako da se zaštite djeca od štetnog sadržaja na društvenim mrežama i internetu u cjelini.

Ruski lider je naglasio da servis za komunikaciju nastavnika sa učenicima treba da se zasniva na nacionalnom ruskom softverskom proizvodu.

Prethodno je zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio da je Rusija tehnološki spremna za stvaranje autonomnog segmenta globalne mreže u slučaju isključivanja sa interneta.

Izvor: espreso.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti