“Prošle sedmice, dolazim sa posla i izlazi moj sin iz kupatila u bademantilu, a za njim i …”

Djevojku svog sina volim kao kćerku što bih voljela.

sincina

Vjereni su i bila sam presretna što je moj sin pronašao tako sofisticiranu, inteligentnu, lijepu i dobru djevojku. Prošle sedmice, dolazim sa posla i izlazi moj sin iz kupatila u bademantilu, a za njim i neka druga djevojka, “neka” djevojka … najbolja drugarica njegove djevojke. 

On sav se ukipio, pitao me što tako rano sa posla, znao je da iako mi je sin neću imati milosti. Odmah sam zvala njegovu djevojku na kafu, objasnila joj sve. Željela da je poštedim toga, žena sam i mislim da ni jedna žena ne zaslužuje biti prevarena. Međutim … kada sam joj rekla šta se desilo i sa kim je vara moj sin, ona mi je samo drsko odgovorila da sam k’o sve ostale svekrve i da džaba pokušavam i da nikada neću uspjet da je posvađam sa mojim sinom.

Pokupila je svoje stvari i u odlasku se okrenula i onako cinično nasmijala i prokomentarisala da sam jadna jer sam željela da je posvađam i sa najboljom prijateljicom. Razočarana sam … Najvećim neuspjehom smatram što ga nisam vaspitala da bude pravi muškarac … a nje mi je nekako žao jer će sve ovo morati saznati na bolniji način, možda kada već sve bude prekasno, kada se vjenčaju, dobiju djecu. Pokušala sam da je upozorim i čista mi je savjest.

Izvor: novi.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti