Procurila snimka nesreće u tunelu: BMW proklizao i frontalno udario u Citroen (VIDEO)

Stravična saobraćajna nesreća dogodila se juče u tunelu Sveti Ilija kod Makarske.

tunel3

Kako smo saznali od policije, u nesreći su sudjelovala dva automobila, u kojima su bili samo vozači. Jedan vozač je preminuo u splitskoj bolnici, a drugi je teško ozlijeđen.

Kako javlja portal Radio Imotski, u nesreći je poginuo 24-godišnji T. L. s imotskog područja. Drugi vozač, koji je teško ozlijeđen, novi je hrvatski nadbiskup mons. Ante Jozić. On je u kritičnom stanju.

Do nesreće je došlo 60-ak metara nakon ulaza u tunel. BMW serije 5 u blagom zavoju se zanio na suprotnu saobraćajnu traku i frontalno se zabio u Citroen.

Društvenim mrežama širi se snimak nesreće, koju su snimile nadzorne kamere u tunelu. Kako je vidljivo na snimku, BMW (kojim je upravljao poginuli mladić) se kretao velikom brzinom i u jednom trenutku je proklizao i prešao u suprotnu traku. Tada se frontalno sudario s Citroenom u kojem se nalazio nadbiskup.

O silini udara govori i to da je motor BMW-a odletio 40 metara od poprišta sudara.

Vještak: Ulazi u tunel su karakteristični s aspekta sigurnosti

Nalaz i mišljenje o uzrocima stravične nesreće u tunelu Sv. Ilija napravit će dipl. ing. Stanko Smodlaka, stalni sudski vještak.

Smodlaka nije želio govoriti o detaljima vezano za konkretnu nesreću dok ne napravi svoj posao do kraja, ali je pojasnio koji je najčešći uzrok proklizavanja vozila u tunelu dok vani pada kiša.

“Ulazi u tunel su karakteristični s aspekta sigurnosti. Naime, vozila na svojim gumama donesu vlagu koja se izmiješa sa slojem prašine na kolniku. Na taj način se napravi klizavi ‘film’ na asfaltu koji kiša ne ispire pošto se radi o zatvorenom prostoru”, pojašnjava vještak.

Izvor: index.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti