Prnjavorčani u kazanu kuhaju 14.000 obroka za Doboj, Maglaj …

Općina Prnjavor i prnjavorska Turistička zajednica juče su krenuli s velikim kazanom, s kojim će se takmičiti i za Guinnessovu knjigu rekorda, u Doboj, a potom će i u druge gradove, kako bi skuhali obroke za ugrožene stanovnike u poplavama.

“Do sada je podijeljeno oko 9.000 obroka, a slijedi podjela još nekih četiri-pet hiljada obroka. Sinoć smo došli u Doboj i dovukli kazan, potpalili vatru. Išli smo od ulice do ulice, od zgrade do zgrade i dijelili obroke. Budući da je kazan takvih gabarita i tako napravljen, hrana je i jutros topla pa će ljudi pojesti topao obrok”, kazao je Dragan Čolić, predsjednik Turističke zajednice Prnjavora.

Namirnice za čorbu koja se sprema u kazanu finasira Općina Prnjavor, prnjavorski privrednici i građani. Kazan će sutra ili prekosutra biti prevezen u Maglaj, gdje će se također kuhati oko 14.000 obroka.

“Moramo prvo dogovoriti se tamo s ljudima u vezi s tim šta treba, koliko treba, imamo neke kontakte, pa ćemo danas definitivno znati koji dan smo u Maglaju, poslije toga ćemo ići u Bijeljinu i Šamac, odnosno gdje se dogovorimo i gdje ima potrebe”, kazao je Čolić.

Pored kuhanja toplih obruka iz Prnjavora je u Doboj otišla i grupa volontera koji pomažu u čišćenju grada i podjeli hrane.

Integralni članak pročitajte na: http://www.klix.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti