Priča o “Oficiru s ružom”: Žarko Laušević u ulozi mladog partizanskog oficira (1987)

Jugoslovenski film snimljen 1987. godine u režiji Dejana Šorka

“Oficir s ružom” je jugoslovenski igrani film snimljen 1987. godine u režiji Dejana Šorka. Po žanru je melodrama, a radnja se događa u Zagrebu neposredno nakon završetka Drugog svjetskog rata.

Zlatna arena

Naslovni protagonist, čiji lik tumači Žarko Laušević, mladi je partizanski oficir koji se useljava u kuću pripadnice nekadašnje zagrebačke više klase, a čiji lik tumači Ksenija Pajić, te u koju se, s tragičnim posljedicama, zaljubi.

Napravljen nekoliko godina pred raspad Jugoslavije “Oficir s ružom” je, kao i još nekoliko filmova u to vrijeme, izazvao pažnju javnosti zbog do tada nezamislivo kritičnog stava prema načinu na koji se novi, poslijeratni sistem uspostavljao.

Laušević, kome se ta uloga često navodi kao najuspješnija u karijeri, je za nju nagrađen Zlatnom arenom za najboljeg glumca, a scenarist Ranko Munitić Zlatnom arenom za najbolji scenario.

Poručnik Horvat

Radnja filma prati život partizanskog oficira koji se u prvim poslijeratnim danima zaljubljuje u Matildu, udovicu iz više klase čiji je muž radio za NOB. Ljubav počinje da se razvija obostrano, pa poručnik Horvat ostavlja svoju djevojku i počinje da živi s Matildom.

Društvene okolnosti, ljudske slabosti i ljubomora vode Petra u pogibiju a obje žene koje je volio i koje su njega voljele ostaju same.

Naslov filma izveden je iz scene u kojoj Petar donosi dvije ruže, po jednu za Ljiljanu i Matildu.

Žarko Laušević umro je u novembru prošle godine.

Izvor: telegraf.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti