Priča muškarca kojeg je se*sualno napadala kolegica

Seksualno zlostavljanje na radnom mjestu jedan je od gorućih problema današnjice, a američka Komisija za jednake poslovne prilike utvrdila je da čak 80 posto žrtava ne prijavljuje seksualno zlostavljanje na poslu. Razlog za to najčešće je strah od osvete, ali i činjenica da mnogi nisu sigurni je li to što im se dogodilo zaista zlostavljanje.

harras1

Jedan čovjek je na društvenim mrežama opisao iskustvo svog kolege i pokrenuo debatu oko toga tretiraju li se jednako slučajevi kad su počinitelji seksualnog zlostavljanja muškarci i žene.

“Jedan moj kolega je veoma sramežljiv, a upucava mu se naša prilično bezobrazna kolegica. Jednom sam je vidio kako ga pokušava uloviti za guzu. Nije mu bilo drago, no nije želio stvoriti probleme prijavljujući je. Nakon što ju je odbio, prijavila ga je za seksualno zlostavljanje. Svjedočio sam za njega, no kako sam njegov prijatelj (i muškarac), moja riječ nije značila ništa. Skoro je dobio otkaz, no onda se javila jedna kolegica. Bezobrazna kolegica s početka priče samo je ukorena. Čini se da seksualno zlostavljanje muškaraca nije toliko velika stvar”, započeo je i nastavio:

“Moj prijatelj, koji je najljubazniji tip kojeg znam, skoro je ostao bez posla i doživio je stres zbog svega. Vidjeti da je ona samo dobila upozorenje, a ona je ta koja je zlostavljala njega, zaista me žalosti. Nadam se da će kad-tad dobiti ono što zaslužuje”, napisao je.

harras

Mnogi su mu pružili podršku.

“To se često događa. Bivša kolegica me pratila, ja sam to prijavio, šef se smijao, a kadrovska je ‘popričala’ s njom i to je bilo to”, komentarisao je jedan muškarac.

“Kao osoba koja radi u akademskoj zajednici mogu vam reći – muškarci, šutite, spustite glavu i nikad nemojte raditi sami sa ženom. Vaša riječ ne vrijedi protiv njene osim ako nemate više svjedoka”, napisao je drugi.

Mnogi su ipak napisali da situacija nije tako crna.

“Prijavio sam kad mi se to događalo i shvaćeno je veoma ozbiljno”, posvjedočio je jedan muškarac.

“Nije baš tako. Kolegicu je tip pitao kad će se poj*bati i slao joj je neprimjerene poruke, a sve što su joj rekli bilo je da je preosjetljiva”, napisao je drugi korisnik.

“Ja sam žena, a kad sam prijavila zlostavljanje, rekli su mi da stvaram dramu bez veze”, dodala je jedna žena.

Izvor: index.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti