PREDVIDIO PROPAST SSSR-a I DRUGE DOGAĐAJE: Norveški profesor najavio i kada će se tačno SAD raspasti!

Norveški profesor, tačno je predvidio i druge istorijske događaje

melting1

Johan Galtung, norveški sociolog koji je predvidio raspad Sovjetskog Saveza upozorio je da su SAD kao globalna sila u fazi ubrzanog pada — i da će se raspasti 2020. godine.

Naučnik koji je bio nominovan za Nobelovu nagradu, učestvovao je 1980. godine na naučnoj konferenciji u Moskvi tokom koje je javno izjavio da će za deset godina Berlinski zid pasti, a da će SSSR da se raspadne.

Prema njegovom mišljenju, raspad je uslovilo nekoliko kontradikcija koje su postojale unutar sovjetskog sistema.

“Govorimo o sukobu između saveza i njegovih partnera koji su željeli da steknu nezavisnost od Kremlja, sukobima između RSFSR i drugih republika unutar SSSR-a, koje su tražile veću autonomiju, stvaranju socijalističke buržoazije, prouzrokovane privilegijama partijske elite, razvojnom jazu između gradova i sela”, precizirao je Galtung.

Moskovska javnost te godine nije puno obraćala pažnju na pomenutu izjavu. Međutim, Berlinski zid opstao je do 9. novembra 1989. godine, nakon čega raspad SSSR-a više nije mogao da se zaustavi.

Poslije toga norveški naučnik stekao je popularnost u SAD, a Amerikanci su Galtunga nazvali živim Nostradamusom.

Norveški profesor, tačno je predvidio i druge istorijske događaje, među kojima su i protesti na Tjenanmenu u Kini i napad 11. septembra. Još 2000. godine predvidio je i da će se SAD kao globalna sila raspasti do 2025. godine. Međutim, za vrijeme Bušove administracije, Galtung je pomjerio svoju prognozu za kolaps u SAD na 2020.

U društveno-naučnoj knjizi “Pad američke imperije – šta dalje”, 2009. godine precizirao je da će porast fašizma u Americi biti dominantan u periodu opadanja njene moći. Takođe je dodao da će odnos Amerike prema NATO-u ukazati da SAD prestaju da budu supersila.

Izvor: kutaknet.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti