Predstavnici ISLANDA napravili skandal isticanjem PALESTINSKIH zastava na Eurosongu!

Hatari, punk trio koji je karakterističan po svojoj sado-mazo estetici, bio je kritičan prema Izraelu i prije velikog finala u subotu.

iceland2

Članovi grupe su najprije izazvali premijera Izraela Benjamina Netanyahua na “prijateljski dvoboj tradicionalnog islandskog hrvanja”.

U samoj završnici Eurosonga, članovi benda su podigli šalove i zastave Palestine dok su voditelji saopštavali koliko je Island dobio poena od publike. U saopštenju objavljenom nakon finala, organizatori Eurosonga su najavili da će o eventualnim posljedicama poteza grupe Hatari raspravljati izvršni odbor ovog takmičenja.

“U direktnom prijenosu finala Eurosonga, Hatari, islandski predstavnici, kratko su podigli male palestinske transparente dok su sjedili u Green Roomu. Eurosong je nepolitički događaj i ovaj čin je u direktnoj suprotnosti s pravilima takmičenja. Zastavice su brzo uklonjene, a posljedice ove akcije razmatrat će Referentna grupa Eurosonga”, stoji u saopštenju.

Podsjećamo da su i u mjesecima prije održavanja Eurosonga određeni propalestinski aktivisti pozivali na bojkot Eurosonga zbog, kako su navodili, stalne uzurpacije palestinske teritorije od Izraela.

Isto tako, tokom nastupa megapopularne Madonne takođe su se mogle vidjeti zastave Palestine i Izraela, za što su organizatori rekli da nije bilo ranije odobreno.

Izvor: klix.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti