POTRESNA ISPOVIJEST: Djevojka koju je brutalno pretukao slavni sportista progovorila o užasu!

Strah. Užas. Pakao. Horor. Ne postoji riječ koja bi dovoljno opisala vezu Fabijane Perez sa Danrijem Vaskezom.

perez

Svijet se nedavno putem video-snimka upoznao s djelićem nazovi života te nesretne djevojke, a šta je ona zaista trpila od igrača bejzbola, ispričala je sama.

Strašne slike nasilja sa stepenica unutar teksaškog stadiona, koje su užasnule svjetsku javnost, ohrabrile su Perezovu da progovori o snimku koji je nastao 2016, ali i o godinama zlostavljanja u vezi sa venecuelanskim sportistom.

– Sad mi je žao što u to vrijeme nisam prijavila nasilje. Ali, tada sam bila i suviše uplašena da bih podnijela tužbu protiv njega – rekla je Fabijana.

U vrijeme kad su sigurnosne kamere snimile u hodniku stadiona kako je Vaskez krvnički tuče, šamara i vuče za kosu, Perezova je imala tek 19 godina.

– I sada su mi slike tog užasa pred očima. Kad ih se sjetim, zapitam se kako je to moglo da mi se desi, zašto nisam reagovala.

Strah je, ipak, prevladao, pa tadašnja vjerenica bejzbol igrača nije skupila hrabrost da prijavi nasilje. Danas bi, kaže, drugačije postupila i zbog toga ima savjet …

– Žene koje prolaze kroz ovo moraju da idu naprijed. Takva osoba nije jedina koju će pronaći u životu. Nasilje nije ljubav. Kad oluja prestane, shvatite da možete pronaći čovjeka koji vas stvarno voli, možete da stvorite sebi normalan život i porodicu koja će uvijek biti uz vas. Shvatite da život nije završen. Shvatite da je normalan život ono što živite poslije te oluje – istakla je Perezova.

U vrijeme zlostavljanja, Fabijana i Danri bili su zajedno šest godina, a vezu su završili nekoliko mjeseci pošto je snimljen užas na stepeništu.

U sklopu sporazuma o izjašnjavanju o krivici, Danri Vaskez je morao da pohađa kurseve kontrolisanja bijesa. A kad je video-snimak zlostavljanja bivše vjerenice Fabijane Perez postao popularan na internetu, venecuelanski bejzbol igrač otpušten je iz kluba u kojem je igrao, Lankaster Barnstormers.

Izvor: alo.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti