Posebna zadaća aviona SR-71 (Blackbird)

Don Philips (koji je služio u ratnom vazduhoplovstvu SAD-a i sarađivao s obavještajnim službama vlade SAD-a, a prije toga radio za avio-svemirsku organizaciju Lockheed Skunk Works) u ratnom je američkom vazduhoplovstvu radio na avionu SR-71 koji će kasnije postati poznatiji pod nazivom “Blackbird”.

No, u projektu “Otkriće” otkrio je da je letjelica modela SR-71 imala preteču, poseban model izgrađen za CIA-u. Ta letjelica prethodnik  upućuje na to da su ove letjelice zamišljene i za sasvim neuobičajenu ulogu. Svaki je pilot, od kojih Phillips poznaje nekolicinu, neposredno prije polijetanja dobijao određeni zadatak, a njihov zadatak uključivao je i praćenje kretanja prema i sa planete Zemlje.

Phillips je prepričao i iskustvo iz 1966. godine dok je bio stacioniran u kasarni 80-tak kilometara udaljenoj od baze ratnog vazduhoplovstva Nellis u Las Vegasu, jednog od najvažnijih centara za obuku za različite tipove posebnih letjelica i borbenih aviona te  za obuku pilota iz cijelog svijeta.

1966. godine između 1:00 i 2:00 ujutro zajedno s još nekoliko kolega posmatrao je svjetla kako jure nebom, krećući se brzinom od otprilike 4.000 do 6.000 kilometara na sat. Naglo bi proletjela nebom i onda se potpuno zaustavila, promijenila smjer pod oštrim uglom i nastavila dalje. Phillips opisuje kako su posmatrali “tih šest ili sedam letjelica” pet minuta sve dok se nisu grupisale prema sjeverozapadu i stvorile krug. Sve se to odvijalo na sjeverozapadnom dijelu neba, istočno od područja poznatog pod nazivom “Area 51” na kojem se nalazi baza ratnog vazduhoplovstva za pokusne letove Groom Lake. Objekti su se počeli vrtiti u krug i onda su nestali. Nakon sat vremena pridružili su im se drugi kolege, takođe vidno zapanjeni, koji su predstavu na nebu posmatrali s drugog mjesta. Oni su na radaru uhvatili tih šest letjelica, ali niko nije znao gdje su sletjeli jer su se samo stopili i nestali.

Svim očevicima zapovijeđeno je da o tome nikome ne govore.

Izvor: ufologija.atspace.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti