Pomiješajte OVO sa sokom narandže kako bi izbacili nikotin iz svog tijela

Potrebno je od 48 do 72 sata da nikotin napusti tijelo, što je prilično loša vijest ako želite smanjiti želju za cigaretama. No, dobra vijest je da postoji tartar krem ili drugim nazivom vinski prašak, koji će vam pomoći da u potpunosti uklonite nikotin iz svog tijela.

nic

Što je tartar krem?

Krem od tartara – su kuglice u obliku malih kristala, koje se pojavljuju tokom proizvodnje vina.

Formiraju se na dnu i zidovima posude za vrijeme alkoholnog vrenja, ali krem od tartara je bezalkoholni sediment.

Nakon odgovarajućeg tretiranja tartar se pretvara u korisnu tvar koja se naširoko koristi u medicini, kuhanju pa čak i tekstilnoj industriji.

Sastav tartar krema

Hemijski sastav uključuje: beta-karoten, vitamine B1, B2, B5, B6, B9, B12, C, E, H i PP, kao i kalij, kalcij, magnezij, cink, selen, bakar, mangan, željezo, sumpor, jod, fluor, molibden, aluminijum, fosfor i natrijum.

Kako će vam tartar krem pomoći da prestanete pušiti?

On će ukloniti nikotin iz tijela, ali će takođe učiniti da prestanete voljeti okus cigareta. Najbolji način da ga konzumirate jeste pomiješanog sa svježe iscijeđenim sokom od narandže. Sok od narandže će se značajno povećati udio vitamina C koji pruža dodatnu pomoć u procesu uklanjanja nikotina.

Tartar krem u kuhanju

Mnoge domaćice često koriste tartar krem, a da to i ne znaju. Činjenica je da se ovaj krem u vrlo malim količinama često dodaje u prašak za pecivo. Komercijalno, dostupan je u formi finog bijelog praška.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti