POČELO JE: Čekaju Treći svjetski rat u najvećem privatnom skloništu na svijetu (VIDEO)

U pitanju je kompleks koji treba da pomogne čovječanstvu da se spasi od kataklizme u slučaju nuklearnog rata ili svjetske klimatske katastrofe.

Ark 2 kompleks u Kanadi je napravljen od 43 školska autobusa i predstavlja nuklearno sklonište površine 930 metara kvadratnih, a nije finansiran iz političkih niti religijskih izvora, već je sagrađen privatno.

Svi su dobrodošli da dođu u Ark 2 sklonište (Ontario, Kanada) dok god to urade prije katastrofe.

Prva soba u skloništu je soba za dekontaminaciju. U njoj se nalaze tuš, lavabo od nehrđajućeg čelika i sto za dekontaminaciju hrane, ali i kadu za dekontaminaciju djece i osoba sa invaliditetom.

Tamo postoje dva velika dizel generatora koji obezbjeđuju ustanovu. Postoje zalihe goriva za tri mjeseca. Glavni generator je zamijenjen novim od 75 kW 1999. godine. Takođe postoji i rezervni generator koji se pokreće ručno.

Ljudi bi sigurno voljeli da budu smješteni sa porodicom i da imaju svoj privatni krevet. Međutim, kako bi sve bilo u skladu sa standardima za sklonište ove veličine, sklonište je tako napravljeno da svaka soba ima po 24 ležaja.

Dječija soba za djecu od 2-5 godina ima kapacitet za 96-oro djece. Pored toga, postoje i jaslice i soba za igru.

Sobe su takođe podjeljene po polovima za stariju djecu.

Iako Ark 2 možda ne djeluje kao moderna utopija, to je jedan od najboljih projekata za grupno preživljavanje koji postoji danas.

Izvor: webtribune.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti