PLAVA KRV: Emir Hadžihafizbegović dobio titulu lorda Engleske

Ističe da je imati svoj posjed u Engleskoj, kao i titulu lorda, nešto što čovjeka čini sretnim. Svu dokumentaciju je preveo i notarski ovjerio u Sarajevu.

lord1

“Iz Engleske mi je prije sedam dana stiglo neobično i potpuno fascinantno pismo, kao i kompletna dokumentacija o poklanjanu jednog dijela zemlje meni, kao i stjecanju titule engleskog lorda”, otkriva Emir Hadžihafizbegović za “Avaz”.

Ističe da je porodica koja mu je poklonila zemlju, izrazila želju da ostane anonimna.

“Mogu samo reći da se radi o Bosancima koji dugo žive u Londonu i koji su me ovim činom potpuno šokirali. Naravno, u pozitivnom smislu”, kaže glumac.

U svom dugom pismu, pored svih administrativnih i katastarskih papira, kaže da su mu poslali i dio karte i sliku zemlje koju je dobio.

“Kao razlog za ovakav poklon i čast, naveli su da su poštovaoci mog lika i djela i da mi na ovaj način žele iskazati počast”, dodaje Hadžihafizbegović.

lord2

Ističe da je imati svoj posjed u Engleskoj, kao i titulu lorda, nešto što čovjeka čini sretnim. Svu dokumentaciju je preveo i notarski ovjerio u Sarajevu.

“I, ono što je zanimljivo, sada će mi u pasošu pored imena i prezimena stajati i počasna titula lord”, kaže Hadžihafizbegović i dodaje da je sa porodicom koja mu je poklonila zemlju, dogovorio susret u Londonu u narednih tridesetak dana

“Porodica koja mi je ovo poklonila, naljeto će doći u Sarajevo i bit će moji gosti na Sarajevo Film Festivalu. Zemlja koju sam dobio, nalazi se pored jezera Coniston u grofoviji Cumbria”, govori Hadžihafizbegović.

Izvor: bhdijaspora.net

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti