OVO NISTE ZNALI: Albanac poklonio Srbinu skupa invalidska kolica. Evo o čemu se tačno radi … (FOTO)

Bujar Nedžipi, vozač preduzeća “Mimoza” iz Preševa, poklonio je Udruženju paraplegičara u Vranju električna kolica do kojih se veoma teško dolazi

Ako se kupuju, skupa su, koštaju oko 245.000 dinara (preko 2.000 eura). Ako se na njih čeka u redovnoj proceduri, hendikepiranim osobama je potrebno osam godina.

Srđan Trajković, predsednik Udruženja paraplegičara, kaže da je u Uslužnom centru, na svom radnom mjestu pored aparata za fotokopiranje, u jednom trenutku spazio čovjeka kome je potrebna pomoć.

– Prijatelju, treba da izvadim uvjerenje o državljanstvu. Albanac sam, ne snalazim se – rekao je.

Srđan Trajković

Trajković je u kolicima, od šaltera do šaltera pokupio obrasce, popunio ih, fotokopirao, predao i poslije petnaestak minuta Nedžipi je imao uvjerenje o državljanstvu. Dok ga je držao u rukama zagledao se ne vjerujući da je tako brzo završio.

– Prijatelju, od mog hvala vi nemate ništa. Hoćete li mi dati vaš broj telefona? – pitao je Nedžipi, vozač na linijama Preševo-Bern, Preševo-Štutgart i Skoplje-Brisel.

– Sve je u redu, prijatelju. Bog je gore, on sve vidi. On nas je spojio, on će ovo da riješi – odgovorio je Trajković. Potom su se i razišli.

Bujar Nedžipi

Trajkoviću je zazvonio telefon.

– Prijatelju, vraćam se iz Švicarske. Sada sam kod Kruševca. Hoću da se vidimo u Vranju za tri sata da ti dam mali poklon – rekao je Nedžipi.

Kada su se sreli, Trajković je imao šta da vidi: Nedžipi je kupio i dotjerao nova kolica za prevoz hendikepiranih osoba.


– Poklanjajući ta kolica, učinio sam najmanje što je trebalo. Taj moj gest je samo odgovor na ljudski postupak mog nepoznatog prijatelja u kolicima. Drugo, u tom poklonu, u tom gestu je dio mene, dio moje duše, dio mog srca, mog vaspitanja koje nosim iz moje porodice – rekao je Nedžipi.

Izvor: blic.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti