OVA BAKA (HRVATICA) JE SPASILA SRPSKOG PILOTA ’91: “Ne dirajte ga, on je mlad, nečije je dijete, ima ženu i djecu!” (VIDEO)

Iako je rođena 1934. godine, teta Roza Miletić iz Kamenice dobro se sjeća svih događaja iz  rata. U razgovoru s njom “osvježila” je sjećanja na ratnu 1991. godinu, u želji da se sve to ne zaboravi.

Teta Roza Miletić je zarobila srpskog vojnika čiji je MiG-21 R srušila hrvatska protivvazdušna odbrana. On ju je nazvao nakon 20 godina da joj kaže “hvala”.

Pilotu je avion srušen u novembru 1991, a on se spasio katapultiranjem. No, kako se spustio u šumu zapeo je za krošnju i u padu ozlijedio nogu. Ostao je i bez oružja. Eksploziju je čula Roza Miletić. Ispričala je kako je svom snagom potrčala prema pilotu i viknula hrvatskim vojnicima da prestanu pucati jer “i on je nečije dijete”. S pilotom je razgovarala o njegovoj ženi i djeci te se sažalila nad njim i dala mu kafe i konjaka da se oporavi. Pitala ga je i kako je na njih mogao bacati bombe i granate, na što joj je on odgovorio da ih je bacao na vojne objekte.

Teta Roza je ispričala nam je i kako je pomogla u tjeranju neprijateljskog tenka, što stoji u u naslovu knjige koja je o njoj napisana – ‘Žena koja je zarobila neprijateljski tenk’.

S tetom Rozom je razgovarao Dubravko Dragičević. Donosimo dio tog razgovora u video prilogu.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti