Otkriveno nakon koliko vremena ženama dosadi polni odnos, brže je nego što mislite

Istraživanje provedeno na 4839 žena i 6669 muškaraca, u dobi od 16 do 74 godine, otkrilo je koji je glavni uzrok smanjivanja interesa za seks kod žena, odnosno zbog čega im to ubrzo dosadi u vezi

Iako bi neki možda pomislili da na to najviše utiče fizički izgled, istina je drugačija. Naime, presudnu ulogu ima vrijeme. Primijećen je značajan pad interesa za seks kod žena nakon samo 12 mjeseci veze.

Seks im takođe dosadi i poslije rođenja prvog djeteta, ali i zbog male djece mlađe od pet godina.

“To može biti posljedica umora zbog primarne brige za djecu, a činjenica je da svakodnevni stres itekako utiče na seksualno funkcionisanje žena, više nego na muškarce. Gubitak interesa može biti povezan i s promjenom fokusa”, rekli su istraživači.

Faktori poput nedostatka emocionalne blizine, problema s komunikacijom i lošeg zdravlja navedeni su kao razlozi za niži polni nagon kod muškaraca i kod žena.

Još neki od faktora mogu biti i loše uspomene na polne odnose u prošlosti ili polne bolesti.

Za žene je nedostatak interesa za seks bio najčešći u dobi između 55 i 64 godine, dok je za muškarce u dobi od 35 do 44 godine. Istraživači su objasnili da nema dokaza koji ukazuju na to da to ima bilo kakve veze s menopauzom.

Izvor: index.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti