Otišla je u park da proslavi ukidanje karantina: OKLIZNULA SE I PALA SA 35 METARA VISINE

Mlada Kazahstanka se okliznula i pala sa litice visoke 35 metara u smrt, dok je pozirala za fotografiju u Turskoj.

oles1

Olesja Suspicina (31) nestala je sa vidika svoje prijateljice dok se namještala za fotografiju u turističkom gradu Antalija na jugozapadu Turske.

Tragedija se dogodila nakon što je vlada ukinula karantin koji je bio uspostavljen u gradu zbog pandemije korona virusa. Navodi se da je Olesja otišla u šetnju popularnim parkom Duden, poznatom po vodopadima, da proslavi završetak višesedmične kućne izolacije.

Tokom šetnje odlučila je da se slika na ivici litice sa vodopadima u pozadini. Ona se popela preko bezbjednosne ograde i namještala se da pozira pred svojom prijateljicom. U jednom trenutku se okliznula na travi, izgubila ravnotežu i pala pravo u smrt.

Njena prijateljica je užasnuta pozvala hitnu pomoć. Lokalni spasioci su kasnije pronašli Olesjino tijelo i izvukli ga iz vode.

Rođaci žrtve rekli su da je turska policija ispitala slučaj i zaključila da je u pitanju nesreća. Olesja je u Antaliji radila kao turistički vodič posljednjih pet godina.

oles2

“Uvijek ću se diviti ljepoti turske prirode. Ovo je moj raj”, napisala je ona na jednoj ranijoj slici koju je postavila na Instagram.

Njen rođak Juri rekao je da je Olesja bila pametna i vedra osoba, dok su njeni prijatelji izrazili tugu zbog njene smrti i uputili saučešće porodici na društvenim medijima.

“Olesja je uvijek voljela more i sanjala je da živi u Turskoj. Ostvarila je svoj san. Više od svega voljela je osjećaj slobode. Ovo je nepopravljiv gubitak”, rekla je bliska prijateljica žrtve Olga Kravčuk.

Olesjino tijelo će biti prenijeto iz Turske u Kazahstan, a sahrana će se održati u njenom rodnom gradu Konstanaju.

Izvor: hayat.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti