Oprostite se: Ove će stvari uskoro nestati!

Iako često to ne primjećujemo, mnoge stvari s kojima smo se donedavno svakodnevno susretali odjednom su nestale! Donosimo zanimljiv popis 14 stvari od kojih ćemo se oprostiti u bliskoj budućnosti.

1. Retrovizori

S dolaskom novih tehnologija u autoindustriji, dio standardne opreme mogao bi uskoro nestati. Iako nam se čini nemoguće, sudeći po ovom popisu nestati će i neki prilično prepoznatljivi dijelovi automobila kao što je to npr. retrovizor. Tome u prilog ide i činjenica da su ih svi veći proizvođači već polako počeli mijenjati sa sofisticiranim video nadzorom automobila i njegove okoline.

2. Plastične kreditne kartice

Da gotovina polako “izumire” i nije neka iznenađujuća vijest, zar ne?

3. Kablovi

Samo ćemo reći: WIFI! Mnoge uređaje već danas možemo spajati pomoću novih tehnologija kao što su Bluetooth ili wifi, a u budućnosti će zasigurno svi uređaji imati tu mogućnost.

4. Daljinski upravljači

Daljinski upravljač bio je desetljećima sastavni dio naših domova, no prilično je izgledno kako generacije koje dolaze za daljinske upravljače neće znati ukoliko ne odu u neki muzej.

5. Ključevi

Klasični ključevi polako, ali sigurno izumiru. I njih će zamijeniti nove tehnologije pa bismo svoje aute, stanove i bicikle uskoro trebali otključavati pomoću mobilnih uređaja!

6. Radnici u fast foodovima

Mnogi studenti svoj mjesečni budžet malo podebljavaju honorarnim poslovima u velikim fast food lancima. Tužna vijest je da će radnike koji okreću pljeskavice uskoro zamijeniti mašine. Možda najbolji pokazatelj te promijene su samouslužni pultovi koje najpoznatiji fast food lanac, McDonald’s, već naveliko postavlja u svojim restoranima.

7. Kvačilo

Popularni ‘automatici’ sve su brojniji na cestama pa je za očekivati kako će kvačilo, kuplung ili kako god ga vi zvali – nestati.

8. Udžbenici

Nemojte se unaprijed radovati, to ne znači da nećete morati učiti. Naime, klasični udžbenici iz kakvih smo mi nekad učili za ispite takođe će u bliskoj budućnosti postati stvar prošlosti, a zamijenit će ih digitalni format.

9. Dial-up internet

Ne znamo sjećate li se još uvijek onog iritantnog zvuka koji je krajem 90-ih pištao iz naših kompjutera kad smo se spajali na internet, ali nekim ljudima on je još uvijek, začudo, prilično poznat. No, i on bi uskoro trebao u potpunosti nestati.

10. Plug

Mnogi već i danas ne znaju šta je plug. Riječ je o vrsti oruđa koja služi za oranje tla.

11. Klasične sijalice

U Evropskoj uniji ova je vrsta sijalica – zabranjena. No, sigurni smo da mnogi još uvijek skrivaju zalihe u svojim domaćinstvima. Ipak, ni one neće vječno trajati …

12. Helij

Loša vijest za sve one koji vole gutati helij kako bi izobličili svoje glasove. Taj plemeniti plin će, naime, s obzirom na zakon ponude i potražnje, do 2020. postati nedostupan za široku uporabu.

13. Whiskey

Ova će vijest pogoditi mnoge ljubitelje žestokih pića. Proizvođači whiskeya, naime, u narednim godinama najavljuju veliku nestašicu ovog pića!

14. CD-ovi

Baš kao što se dogodilo i s nekad popularnim disketama, ista će sudbina dočekati i CD-ove i DVD-ove. Kako pojedini stručnjaci tvrde, oni će iz široke upotrebe nestati već – iduće godine!

Izvor: 24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti