Ona je najljepša hrvatska političarka (FOTO)

Tek joj je 29 godina, a iza nje su već brojni uspješni volonterski, društveni i poslovni poduhvati.

Katarina Kozina iz Nuštra je ekološka aktivistkinja i zaštitnica prirode, ali i autohtonih slavonskih proizvoda. Ujedno je i vatrogasna oficirka i povremena volonterka DVD-a Nuštar, kao i članica Hrvatskog klimatskog panela te vanjski saradnik Zajednice porodičnog smještaja.

pol2

Ima titulu magistre ekonomije s Fakulteta za turistički i hotelski menadžment u Opatiji i vlasnica je i direktorica firme Konvis d.o.o., nedavno otvorene u Poduzetničkom inkubatoru grada Vukovara. Bila je volonterka udruženja Eko Kvarner, a u rodnom kraju osnovala je udruženje Eko Slavonija, kao i Slow food Slavonica, ogranak svjetske organizacije i brenda Slow Food.

U studentskim danima bavila se i manekenstvom, a na nedavno završenim parlamentarnim izborima prvi se put i politički aktivirala kao članica Mosta.

pol3

Novinar Jutarnjeg lista je ovu lijepu ekonomisticu upitao i šta je natjeralo da se bavi politikom, na šta mu je odgovorila:

“Razlog je to što u domeni civilnog društva više nisam mogla doprijeti do onih koji planiraju i donose odluke te zbog toga nisam mogla ni ostvariti razne projekte.

pol4

Nažalost, doživjela sam potpuno ignorisanje i nezainteresovanost vladajućih struktura za bilo kakve promjene u sredini iz koje dolazim, mada su me često tapšali po ramenu i pljeskali na mojim radionicama i tribinama.

pol5

Ove godine sam se pridružila opciji Most NL iz razloga što su trenutno jedina realna opcija i snaga, koja je i na ovim izborima pokazala da može donijeti promjene u ovaj truli i nazadni sistem u kojem živimo”.

pol6

Izvor: fokus.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti