Novi trend zaludio svijet! Popijte prvu jutarnju kafu sa OVIM dodatkom i bićete puni energije!

Ranije smo slušali savjete da u šolju jutarnje kafe dodamo malo putera ili kokosovog ulja, ali novi trend je još luđi.

coffee1

Preporuka jedne fitness blogerke i YouTuberke za početak dana je pomalo neobična, ali može da bude i te kako korisna. Naime, umjesto kokosovog ulja preporučuje se sirovo jaje u prvoj jutarnjoj kafi!

Jaja su puna proteina, a ni kafa u umjerenim količinama nije štetna. Ali, protein bi trebalo da se unosi poslije treninga, kako bi se tijelo brže oporavilo. Kafa nije preporučljiva nakon vježbanja jer tijelo treba da se odmori i oporavi, a ne da se iznova stimuliše.

Ova praksa je već uveliko prisutna u Bugarskoj, Skandinaviji i Vijetnamu, a sve je popularnija među trkačima i sportistima širom svijeta.

coffee

Mnogi ljudi već piju kafu prije treninga, kako bi imali više energije za napor koji ih očekuje. Ali, da li smo stvarno toliko zauzeti da ne možemo normalno da doručkujemo, već moramo da dodajemo hranu u kafu? I da li je uopšte bezbjedno staviti sirovo jaje u kafu?

Toplota kafe je nakon kuhanja oko 93 stepena Celzijusa, što je dovoljno da se jaje skuha (za to je potrebno da bude viša od 70 stepeni Celzijusa). Dakle, ako to uradite kako treba vjerovatno se nećete zaraziti salmonelom.

Ako želite da probate ovaj neobični specijalitet, znajte da u tome nema ništa loše. Jaja su puna proteina, a ni kafa u umjerenim količinama nije štetna.

Nutricionisti predlažu da kofein unosite prije vježbanja, a oko 30 minuta poslije jutarnjeg treninga je preporučljivo da pojedete zdrav doručak koji sadrži protein, poput jaja, i neku vrstu složenih ugljenih hidrata.

Izvor: kurir.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti