‘Nikada nećemo djecu poslati u školu – putovat će oko svijeta’ (VIDEO)

Paul i Caroline King iz Velike Britanije zadnjih 19 mjeseci putuju svijetom sa svoje dvoje djece – sinovima Winstonom (6) i Henryjem (4). Odlučili su kako neće forsirati djecu da postanu dio obrazovnog sistema već će ih sve učiti sami. Smatraju kako niti jedna škola nije dovoljno dobra za njih. Prodali su kuću i krenuli na putovanje.

around1

Prva stanica bila je Rumunija pa su nastavili u Dubai, na Maldive, u Maleziju, Indoneziju, Borneo, Tajland, Laos itd. Obišli su i SAD, Kolumbiju, Španiju, Egipat, Italiju, a zadnje su obišli Češku. Finansiraju se iz vlastite firme koja i dalje posluje u Velikoj Britaniji. Kazali su kako ne znaju kada će putovanje završiti te da njihova djeca sada uče puno konkretnije stvari od onih u školi i puno bolje se zabavljaju.

– Na ideju da putujemo svijetom došli smo nakon što se Winston žalio kako mu je u maloj školi dosadno, jer je naučio čitati puno ranije. Odlučili smo da nikada nećemo prisiljavati naše momke da idu u školu ili na ispit. Mi nikada ne dižemo glas na njih pa zašto bi to učiteljima bilo dopušteno – ispričao je Paul (39) dok je njegova supruga Caroline (35) dodala da sve što su do sada vidjeli nije im bilo niti najmanje dosadno.

– Zašto da o znamenitostima, kulturi i istoriji svijeta čitaju u knjigama kada imaju priliku sve to vidjeti uživo. Sada planiramo nastaviti putovanje prema Islandu, a potom otići u Australjiju – nastavila je Caroline, a Paul je napomenuo kako njihovi sinovi dobijaju više znanja od djece koji svaki dan idu u školu.

Pogledajte u videu koliko uživaju:

Izvor: 24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti