NEZAPAMĆENO: Ubio majku i oca, pa ih zabetonirao u garaži! Jedna stvar ga je odala …

Oko 16 mjeseci nakon brutalnog ubistva roditelja, koje su zacementirali u zid, sin i njegova supruga osuđeni su na doživotnu zatvorsku kaznu.

crime

Pred pokrajinskim sudom u Nirnbergu Ingo (26) i Štefani (23) morali su da odgovaraju za zločin koji je šokirao javnost. Decembra 2017. u mjestu Šnajtah u Bavarskoj Ingo je najprije pokušao u dva navrata da otruje svoju majku Elfride P. (66).

U prvom pokušaju on je otrov stavio u hljeb, a majka je taj napad preživjela. Potom je Ingo majci otrov stavio u piće, ali je ona zbog čudnog ukusa popila samo malo. Nakon tih neuspjelih pokušaja Ingo je u noći između 13. i 14. decembra 2017. čekićem usmrtio majku udarcem u glavu dok je spavala. Oca Petera P. (70) je ubio na isti način kada je ušao u sobu. Tijela roditelja Ingo je uz pomoć supruge zabetonirao u jednoj prostoriji u garaži.

Krajem decembra, oni su prijavili nestanak roditelja policiji, a samo dan kasnije su se vjenčali. Ingo je čak i pokrenuo akciju potrage preko interneta, nastupao je na televiziji kao uplakani sin koji traži roditelje. Tokom istrage policija im je ušla u trag i pronašla tijela roditelja.

Naime, vjenčanje dan nakon prijave nestanka upalo je u oči policiji, jer se u malom mjestu pričalo da Ingovi roditelji ne odobravaju taj brak. Državno tužilaštvo zatražilo je doživotnu robiju, dok je odbrana tražila oslobađanje.

Izvor: alo.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti