Nešto čudno se dešava na sjevernoj strani Mjeseca

Misteriozne sjenke i čudne linije i oblici su dokaz da na Mejsecu ima vanzemaljske aktivnosti. Koliko će još vremena proći dok ne saznamo šta se zaista dešava na Zemljinom prirodnom satelitu?

Mjesec je danas tema rasprava između mnogih NLO stručnjaka i istraživača. Čini se da, što više posmatramo Mjesec, sve manje shvatamo njegovo postojanje. Međutim, sada istraživači iz Evropske svemirske agencije (ESA) vjeruju da se nešto čudno dešava među sjenkama na sjevernoj strani Mjeseca.

Ključna riječ je “sjenke”, pošto tamo ne bi trebalo da bude sjenki. ESA je uslikala sjeverni dio Mjeseca iz svakog mogućeg ugla u periodu od dvije godine, skupivši skoro 32.000 fotografija. Prema riječima ESA, najveći izazov su bili uslovi mijenjanja osvjetljenja.

Uprkos pogrešnom nazivu “mračna strana Mjeseca”, Zemljin satelit ipak ima i dan i noć na svim svojim dijelovima. “Mračna strana” je dvije nedjelje ista kao i ona bliža nama, a nazvana je mračnom samo zato što nam je bila nepoznata do pojave svemirskih sondi.

Prema naučnicima ESA, cilj misije je bio da se uslika okretanje polova u pravcu Sunca iz svakog smjera i da se napravi mozaik slika koje pokazuju svaki dio pola potpuno osvjetljen.

Međutim, onda je nastupila misterija pošto su istraživači otkrili da su neki dijelovi sjevernog pola konstantno u sjenci, nezavisno od ugla iz kojeg dolazi sunčeva svjetlost.

Kako se to može objasniti? Pa, zapravo i ne može … Istraživači mogu samo da spekulišu o tome šta stvara misteriozne sjenke na sjevernom dijelu Mjeseca. Naučnici vjeruju da bi to mogle da budu dublje šupljine do kojih ne dopire svjetlost.

Lovci na NLO-e vjeruju da bi ovi misteriozni regioni koji su u mraku mogli biti ulazi u tajne vanzemaljske baze na Mjesecu. Oni takođe vjeruju da bi te mračne fleke mogle biti dokaz da je Mjesec šuplja svemirska baza.

Međutim, ove misteriozne sjenke nisu jedino što muči naučnike. Ukoliko dobro osmotrite fotografije sjevernog dijela Mjeseca, uočićete i misteriozne četvrtaste strukture.

Lovci na NLO-e smatraju da su ove strukture napravljene vještačkim putem.

Dakle, pojavile su se dvije nove misterije o Mjesecu koje naučnici neće skoro dokučiti.

Izvor: webtribune.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti